Nem akar lemaradni a térség híreiről?

Iratkozzon fel hírlevelükre, és mi hetente küldünk Önnek egy hírösszefoglalót az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről a térségben.

Feliratkozom a hírlevélre

Bezárás
Kezdőlap Koronavírus Holnaptól az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben folytatódik a tesztelés

Holnaptól az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben folytatódik a tesztelés

Az országos covid teszt pénteken a szociális intézményekben kezdődött, hétfőtől folytatódik az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben.

A tesztelés a szociális intézmények dolgozóival indult pénteken, ami azért is indokolt, mert eddig a szociális otthonok 26 százalékában találtak fertőzöttet. 

-Hirdetés-

A szociális intézmények után hétfőtől az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben folytatják az akciót. A tervek szerint egy hét alatt 16 691 helyszínen mintegy 370 ezer embert tesztelnek le antigén gyorstesztekkel.

A részvétel önkéntes, a kormány arra kéri az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy alávetik magukat a tesztelésnek. Rendszeresek lesznek a tesztek, az operatív törzs által meghatározott ütemezésben. A bölcsődei, óvodai és iskola pedagógusok körében a fővárosi és megyei védelmi bizottságok és kormányhivatalok szervezik. Országszerte mintegy ezer mintavevő csapatot indítanak el, amelyek a tervek szerint a hét öt munkanapján keresik fel az intézményeket.

Azokra, akiket az országos tesztelés során szűrnek ki, ugyanazok a járványügyi szabályok vonatkoznak, mint mindenki másra.

A kormány azt várja az országos teszteléstől, hogy pontosabb képet kapunk a fertőzöttek számáról, és pozitívnak bizonyuló egészségügyi, szociális, vagy nevelésben dolgozók kiszűrésével lassítani lehet a járvány terjedését, tájékoztat a kormany.hu.

Kapcsolódó cikk
Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben – jelentette be csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető...

Kép és forrás: kormany.hu

MEGOSZTÁS