A keceli lakosság hosszú várakozását követően, közel egy év után a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Szabálysértési Előkészítő Csoportjának szakmai irányítása mellett a Keceli Rendőrőrs állománya megkezdte a piac mellett működő illegális árusítóhely felszámolását.

A keceli városvezetés beszámolt arról, hogy több héten keresztül tartó összehangolt akcióról volt szó, ahol Kecel város jegyzője és a rendőrség közösen lépett fel.

-Hirdetés-

Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere elmondta, hogy közel egy évvel ezelőtt jelezték a rendőrség részére a problémát, akik azonnal megkezdték a szakmai egyeztetéseket és az előkészítést a most gyümölcsbe forduló ellenőrzések és fellépés érdekében.

A tavaly felállt képviselő-testület az azóta eltelt időben harmonikus kapcsolatot alakított ki a rendőrséggel, amely során komoly szakmai munkát felmutatva sikerült megoldást találni az illegális piac felszámolására.

Kecel Város Polgármestere elmondta, hogy a város életében kiemelt helyen szerepel a piac, hiszen a jelenlegi veszélyhelyzettel érintett időszakban a biztonságos és egészséges élelmiszer legfontosabb beszerzési helyévé vált. Ugyanakkor a környéken működő illegális és kontrollálatlan árusítás nem segítette elő ezt.

Haszilló Ferenc elmondta: különösen örömteli, hogy a rendőrség és a városvezetés közösen, összehangoltan és koordináltan tudott fellépni az illegális árusítókkal szemben, kiszűrve a nem megbízható termékeket forgalmazó személyeket. A közeljövőben rendszeresen számíthatnak a piac környéken illegálisan árusító személyek hasonló ellenőrzésekre, ahol a törvény teljes szigorral fog le sújtani a rendőrség.

A kereskedelmi törvény alapján hiába gondolják azt az árusok, hogy magánterületen árulnak – amely a közforgalom elől el nem zártnak minősül – és így nem közterületen történő árusító személyek, de a Kereskedelmi Tevékenységről szóló törvény alapján ez nem állja meg a helyét.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a városban innentől kezdve rend lesz és nincs helye a keceli árusítók és polgárok között olyan személynek, aki nem hajlandó betartani a város szabályait.

MEGOSZTÁS