Mint ismeretes, a közelmúltban teljesen megújult a Krimpen Park: A Kiskőrösi Tai Chi Egyesület kezdeményezésére fásítási és területrendezési munkálatok zajlottak, valamint kialakításra került egy fedett pihenő rész is.  A Wattay Szakközépiskola tanulói több virágos kőrist is elültettek a területen, és az önkormányzat fejlesztésének eredményeképpen játszótér épült itt és több pad került a parkba. 

„Aki emlékszik még arra, hogyan is nézett ki a Krimpen Park, az rá sem ismerne most” – mondta el lapunknak Domonyi László polgármester.

Domonyi László: „Nagy bajunk ez, mely nem csak erre a parkra jellemző”
-Hirdetés-

Üröm az örömben, hogy ott jártunkkor éppen a romeltakarításban volt érdekelt a városüzemeltetés.

Szétverni egy játszóteret? Nem menő.

Sőt mondhatnánk azt is: égbekiáltó aljasság, hogy az erejével kevésbé bíró egyénnek miért pont egy – a gyerekeinknek szánt – játszótéren kellett levezetnie a frusztráltságát.

Mint megtudtuk a polgármestertől, körülbelül 1 hónappal ezelőtt már ki kellett cserélni a csúszdát, mivel azt ismeretlenek teljesen széttörték. Mivel az önkormányzat magáénak érzi e problémát, szinte rögtön kijavításra kerültek a károk.

Büntetés

Most az utasító és az iránymutató táblákat büntették meg: keményvonalas széttaposással és veréssel. Igaz, meg is érdemelték, mert olyan elviselhetetlen dolgok álltak a táblákon, hogy a játékokat csak szülő felügyelete mellett használhatják a gyermekek, vagy éppen a dohányzást tiltó szimbólum. Ez utóbbival nem érthettek egyet a szigorú büntetők, hiszen a játszótér melletti pihenőt tele is rakták már cigaretta csikkekkel.

Dohányozni tilos?

„Nagy bajunk ez, mely nem csak erre a parkra jellemző, hanem minden általunk megújított és fejlesztett területen megjelennek olyan emberek, akik nem tudnak vigyázni a közvagyonra. Nem tudják értékelni a szépet, és folyamatos rongálással teszik tönkre a létrehozott értékeket” – tájékoztatott Domonyi László polgármester.

Kutyaürüléket ne tárazzunk már!

Több észrevétel is érkezett már szerkesztőségünkbe, és ezzel párhuzamosan egyre több internetes fórumon lát napvilágot, hogy a szűk 2 hónapja átadott záportározónál egyre több a kutyaürülék. Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy a tó a csapadék, és nem a kis kedvencek végtermékének összegyűjtésére szolgál. Kérjük az érintett kutyatulajdonosokat, hogy figyeljenek e problémákra, és ne hagyjuk, hogy városunk vagyonának állapota leromoljon!

Inkább használjuk csapadékgyűjtőként!

Újra megjelent városunk utcáin a drog

 „Újra beszélnünk kell egy sajnálatos dologról itt, Kiskőrösön: újra megjelentek a drogosok városunkban, amit kimondani is fájó. Sajnos a zömében fiatalokból állók pont az ilyen helyeket keresik, mint a Krimpen Park, vagy éppen a központban lévő kemence mögötti rész. Ezeken a helyeken megbújva, csöndesen tudják ezeket a bűncselekményeket elvégezni” – tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös Város polgármestere.

Arra kérjük a tisztelt lakosságot, hogy aki ilyen bűncselekményt lát és tapasztal, azonnal szóljon a rendőrségnek!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS