Mai ülésén az elmúlt heti járványadatokat értékelte a kormány: ezek alapján elmondható, hogy mérséklődik az új fertőzések száma. Elkezdődött azonban a hivatásrendek tesztelése, ennek eredményét a jövő héten tekintik át. Mindezt nyilvánosságra is fogják hozni valószínűleg a jövő hét végén.
 
Ezek fényében a kormány úgy döntött, hogy fenntartja az eddigi intézkedéseket. A járvány terjedését a vakcina állíthatja meg. Kézzelfogható közelségbe került több gyártó terméke is: ezek már az utolsó, 3. tesztelési fázis végénél tartanak.
 
Csak olyan vakcina hozható forgalomba, amelyet a magyar hatóságok ellenőriztek és jóváhagytak, bárhonnan is szerezik be.
 
Önkéntes és ingyenes lesz az oltóanyag beadása, tehát mindenki maga döntheti el, hogy kíván-e élni a lehetőséggel.
 
A Pfizer nevű gyártó nemrég jelezte, hogy amint elkészül a vakcinája, előbb az Egyesült Államokba szállít, és csak ezután Európába. Vissza is fizetik a lekötött oltóanyagra fizetett előlegek felét. Ez is jól mutatja, hogy nem lehet kíméletre, szolidaritásra számítani vakcinaügyben sem, versenyfutás zajlik világszerte.
 
A kormányülésen köszönetet mondtak azoknak is, akik erejükön felül helytállnak, továbbá a rendkívüli helyzetben hozzájárulnak a rend fenntartásához: ők az orvosok, ápolók, pedagógusok, rendőrök, katonák és a közigazgatásban dolgozók!
 
– jelentette be közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő. 
 
-Hirdetés-