Az ünnepek közeledtével szeretnénk minél több helyi kisvállalkozót bemutatni. Ha számotokra is fontos a hazai márkák támogatása, akkor érdemes megismerkednetek az AnnaSoul termékekkel is. Csanády-Varga Zsuzsanna, az AnnaSoul alapítója 14 éve dolgozik a kozmetikai iparban. Vállalkozását tavaly indította, melyben természetes alapanyagokkal, natúr termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkoznak. 16 éve él Kiskőrösön családjával, két kisgyermek büszke édesanyja.

-Hirdetés-

 

Melyik volt az első termék, amit forgalomba hoztatok?

Az első termékünk egy hajápoló család volt, egy hajszérum, aminek fő hatóanyaga az amla por, melynek nagyon magas C-vitamin tartalma van. Ehhez készítettünk egy hajsampont, hogy egy komplett hajápoló családdal tudjunk kijönni, ami selyemproteint és kókuszolajat tartalmaz, míg a hajbalzsamunk növényi keratint tartalmaz. Szoktuk ezeket így együtt is ajánlani. A natúr termékek piacán még mindig sok téveszme van. A samponunkkal is kezdetben bajba voltunk, mert olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy nem habzik. Erről azonban tudni kell azt, hogy általában az egyéb hozzáadott adalékanyagok teszik habossá a termékeket, ami nem biztos, hogy az egészségünkre is jó hatással lesz. Növényi tartósítószereket mi is használunk, hiszen ezek nélkül nincs kozmetikum. Viszont az a nem mindegy, hogy milyen tartósítószereket használunk a termékek előállítása során. Mi nem luxusterméket készítünk, emiatt talán még nehezebb dolgunk van. Mi egy teljesen új brandet építettünk fel, az AnnaSoul-t, melynek bevezetéséhez időre van szükség.

Az AnnaSoul legelső terméke a hajszérum volt

Mit tudhatunk a névválasztásról?

Az elmúlt tizenpár év tapasztalatai alapján próbáltunk olyan nevet kitalálni, ami mindenki számára kimondható, kicsit angolos, ugyanakkor arra is törekedtünk, hogy legyen egy eleganciája is, amiben visszaköszön a természetesség. A soul, a lélek igazából mindennel, akár az egészséggel, a szépséggel, de a harmóniával is összefüggő kifejezés. Ezt a kifejezést  mindenféleképpen szerettük volna a terméknévbe beletenni. Nagyon sokat ötleteltünk, de egyik sem volt az igazi, aztán egy hét után elengedtük és vártunk az ihletre. Egyszer a kislányom Nóri elkezdett egy történetet mesélni nekem, melyben a főszereplő kislány neve Ana volt, ami aztán napokig csengett a fülemben. Így jött az AnnaSoul. Amikor is a grafikusom megjegyezte: „Végülis a Zsuzsannában is benne van az Anna”.

Csanády-Varga Zsuzsanna, az AnnaSoul alapítója

Hányan dolgoztok a cégben? Te milyen feladatokat látsz el?

Én vagyok a tulajdonos, az ügyvezető. Amikor szóba kerül az AnnaSoul, azért beszélek többesszámban, mert együtt dolgozom egy grafikussal, és egy vegyésszel. Ők nincsenek benne a cégben, de munkatársaimnak tekintem őket, hiszen szoros szimbiózisban dolgozunk együtt. A termékeket Budapesten gyártják az én recepttúrám alapján, amiket Kiskőrösön csomagolunk. Egyébként a grafika is abszolút az én elképzeléseim alapján készül.

Jelenleg hány terméketek van a kínálatban?

Kilenc termék, illetve most várom még a Diamond fantázianévre keresztelt home parfümünk elkészültét. Ezt a terméket is nagyon szeretnénk a boltok polcaira tenni karácsony közeledtével.

Vegán arcápoló olaj

Mind közül melyikre vagy a legbüszkébb?

Megmondom őszintén, hogy nem tudnék kiválasztani egyet. Az egész termékcsaládra büszke vagyok, hiszen mindet én álmodtam meg. Ami most újdonság, és örömmel mondhatom, hogy nincs még egy a kozmetikai piacon, az az arc és dekoltázsápoló olajmécsesünk, amivel indultunk a JOY Magazin szépségnagydíján is, az esélytelenek nyugalmával, hiszen nagyon ismert kozmetikumokkal és nevekkel kellett felvennünk a versenyt. Minket már az is büszkeséggel tölt el, hogy több mint 500 termék közül olajmécsesünket beszavazták abba a 14-be, amire december 4-ig lehet szavazni egy linken keresztül. A középdöntőbe bekerülő termékek végül egy öttagú zsűri bírálja el.  Ennek a jelentősége az lenne, hogy egy kicsit jobban megismerjék ezt a termékünket, mely által reklámfelületeket tudunk nyerni a magazinba, illetve egy éven keresztül használhatnánk a JOY logóját. Aztán vannak a krémparfümjeink, aminek természetes shea vaj az alapja, ezért szeretettel ajánljuk bárkinek, még az érzékeny bőrűeknek is. A termékek gyártása során az ehhez hasonló ritka alapanyagokra igyekszünk fókuszálni. Kétgyermekes édesanyaként próbálom az új termékeket mindig afelé terelni, hogy mi az, ami nekem hiányzik. Én még könnyű helyzetben is vagyok, mert otthon van az irodám, de sokan ezzel nem így vannak. Igyekszem olyan praktikus termékeket kifejleszteni, amelyek bárki életébe, mindennapjaiba könnyen beilleszthetőek. Mindehhez a saját életemből próbálom az ötleteket meríteni. Remélem, hogy karácsony előtt még egy nagyon jó kis arcszérumot is a piacra fogunk tudni hozni, amely egy kollagénes, Q10-es, hialuronsavas arcszérum, amely bárki reggeli protokolljába könnyedén beépíthető. Terveim szerint félévente szeretnénk új produktummal előrukkolni, szem előtt tartva azt, hogy ne tucat kozmetikai terméket gyártsunk.

Shea vaj alapú krémparfüm

Hol találkozhatunk az AnnaSoul termékekkel?

Egyre több üzletben megtalálhatóak itt Kiskőrösön is, aztán Budapesten a nagykereknél vannak bent termékek webáruházakban, de Soltvadkerten a Kiwi-Sunban is elérhetőek, illetve fodrászatokban. Először kisebb léptékben próbáltam meg, többnyire a környékbelieknek ajánlani termékeinket. Weboldalunk jelenleg átalakítás alatt van, hogy webshopként is tudjon működni. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy aki a webshopban vásárol, ugyanannyiért kapja meg termékeinket, mintha boltban vásárolna. Nem szeretnénk a viszonteladóink konkurenciái lenni. 

Az ünnepek közeledtével mit üzennél az olvasóinknak?

Mindenki nagyon vigyázzon magára, és próbáljon meg minél több időt tölteni a családjával! Meghitt, békés ünnepeket kívánok az olvasóknak!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS