Civil Központok közreműködésével megyénként két-három civil szervezet vesz részt adománygyűjtő kampányával az Adventi Civil Börzénami egy hónapon át, november 23-tól december 23-ig tart.
A bemutatkozó szervezetek változatos tevékenységi területeken segítik a közösségek fejlődését: értékteremtő, értékmegőrző munkája kiemelkedő és minden esetben támogatásra méltó.

Kapcsolódó cikk
Segítsünk a civil szervezeteknek Advent idején is – Adventi Civil Börze Online
Segítsünk a civil szervezeteknek Advent idején is – Adventi Civil Börze Online
2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nem lesz lehetősége a már...


Bács-Kiskun megyéből,
a második adventi héten, a Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesülete mutatkozik be.

-Hirdetés-

 

Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesület 2016-ban alakult. Céljuk összefogni a Baja és környékbeli festőket, alkotókat, népszerűsíteni a kismesterségeket, a hagyományok fontosságát, s rendezvényeikre minél szélesebb körben bevonni a civil lakosságot.

Évente mintegy 10-12 kiállítást szerveznek, ahol egyéni és csoportos kiállításon mutatkoznak be az egyesületi tagok, többször igazodva Baja város rendezvényeihez.

A 2018-as évtől megrendezésre kerülnek gyermekeknek tartott nyári táboraik, ahol az egyesületük kézművesei tartanak foglalkozást a résztvevők számára.

Rendszeresen tartanak ingyenes kézműves foglalkozásokat is, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek is lehetősége legyen kiszakadni a hétköznapokból, s tapasztalják meg az alkotás örömét, ismerjék és próbálják ki a kismesterségeket. Alkotóik saját költségükön vállalják ezt a nemes feladatot.

A szervezet bemutatkozó videóját itt tekintheti meg:

 

Gyakran ajánlják fel alkotásainkat jótékony célú árverésekre, s ha felkérést kapnak, akkor falra is festenek gyermekotthonokban.

Az adományokat a gyermekfoglalkoztatáshoz szükséges alapanyagok és eszközök beszerzésére fordítanák, és szeretnének 2021-ben nyári táborokat létrehozni, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

“Hisszük, hogy a mai rohanó világban szükség van olyan lehetőségre, ahol egy kicsit kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk.”

Tudjon meg többet a szervezet tevékenységéről, illetve kapcsolatfelvételi lehetőségekért látogasson el weboldalukra: https://www.bajaifestokeskezmuvesek.hu/

Az adományozás módja:
Bármely magán- és jogi személy adományozhat bármekkora összeget. Az adományozás banki átutalással történik, a közleménybe az „Adventi Civil Börze” (vagy röviden „ACB”) megjegyzést szükséges beírni. Egy adományozó akár több, neki tetsző és a bemutatkozás során számára meggyőző szervezetnek adományozhat. Az adományt a Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesület részére erre a számlaszámra küldhetik : HU58 1040 2513 5052 6756 7785 1004  (K&H Bank Zrt.)

Az alábbi ajándéktárgyak valamelyikével szeretnék megköszönni adományát! Kérjük, vegye fel a szervezettel a kapcsolatot a postázási részletek egyeztetése miatt.
Email: bajaifestokegyesulete@gmail.com
Köszönjük támogatását
!

 

Kapcsolódó cikk
A Kecskeméti Mosolygó Szemekért Alapítvány az Adventi Civil Börzén
A Kecskeméti Mosolygó Szemekért Alapítvány az Adventi Civil Börzén
A Civil Központok közreműködésével megyénként két-három civil szervezet vesz részt adománygyűjtő kampányával az Adventi Civil Börzén, ami egy hónapon át,...

Kiemelt kép illusztráció: pexels.com