2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nem lesz lehetősége a már szokásossá vált adventi adománygyűjtő kampánya fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget szeretne biztosítani a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó, az online térbe „költöztetett” Adventi Civil Börze megszervezésével.

A Civil Központok közreműködésével megyénként két-három civil szervezet vesz részt adománygyűjtő kampányával az Adventi Civil Börzén. A bemutatkozó szervezetek változatos tevékenységi területeken segítik a közösségek fejlődését: értékteremtő, értékmegőrző munkája kiemelkedő és minden esetben támogatásra méltó.

-Hirdetés-

A megyék és a főváros résztvevő szervezetei nem egyszerre mutatkoznak be, hanem az adventi kalendáriumok hagyományainak megfelelően hétről hétre. Az adventi időszak három hétfőjén általában megyénként (és a fővárosból) egy-egy szervezet mutatkozik be rövid leírással és egy pár perces rövidfilm segítségével. Karácsonyhoz hétről hétre közeledve tehát egyre több civil szervezet adománygyűjtő kampányát ismerheti meg a széles közönség, így egyre több szervezet esetében nyílik lehetőség az adventi időszakban apró jó cselekedetek, adományok felajánlására.

Karácsonyig érdemes tehát minden héten ellátogatni a Civil Információs Portálra, hiszen minden héten újabb közösség értékes, példamutató tevékenységével ismerkedhetünk meg.

Adventi Civil Börze- Online

A szervezetek igény esetén apró ajándéktárgyakkal köszönik meg az adományt. Az ajándéktárgyakat számos esetben maguk a szervezetek tagjai, foglalkoztatottjai készítették el.
Az adományozónak a kampányfelületen feltüntetett elérhetőségeken (pl. honlap, e-mail cím stb.) keresztül lehetősége nyílik az adományt fogadó szervezettel való kapcsolatfelvételre és az ajándéktárgy kiválasztásával, illetve annak eljuttatásával kapcsolatos egyeztetésre.

Az Adventi Civil Börze 2020. november 23-tól kezdődően 2020. december 23-ig zajló program.

2020. november 23.
2020. november 30.
2020. december 7.

Az adományozás módja:

Bármely magán- és jogi személy adományozhat bármekkora összeget. Az adományozás banki átutalással történik, a közleménybe az „Adventi Civil Börze” (vagy röviden „ACB”) megjegyzést szükséges beírni. Egy adományozó akár több, neki tetsző és a bemutatkozás során számára meggyőző szervezetnek adományozhat.
Az adományt fogadó szervezet utaláshoz szükséges adatai a kampányfelületen, illetve a szervezet honlapján találhatóak. 

Forrás: civil.info.hu
Kiemelt kép: Getty Images Hungary

MEGOSZTÁS