Kiskőrösön is kezdetét vette egy kedves kezdeményezés, mely keresgélős-sétálós játékra hívja a lakosokat decemberben. A játék lényege, hogy december 1-24-ig minden nap ünnepi díszbe öltözik a város egy-egy házának utcafronti ablaka, lehet épp a szomszédságodban. 

-Hirdetés-

Ez a játék ösztönözzön arra, hogy kicsit ott hagyd a tornyosuló feladataidat és tegyél egy 20-30 perces sétát a csipősen friss téli estében (persze csak úgy, hogy este 8 óráig biztosan hazaérj, ha éppen nem kutyával vagy).

A séta elménkre gyakorolt jótékony hatása nem csak addig tart, amíg valóban mozgásban vagyunk, hanem még órákkal utána is nyugodtak maradhatunk – mondják az egészségügyi szakemberek. Természetesen ez csak akkor működik, ha legalább fél órán át tart, és a telefonunkat kikapcsolva tartjuk, a fülhallgatónk pedig a zsebünkben marad.

Nosza! Határozd el magad, hogy minden nap megtalálod a feldíszített ablakot! Nem kell az egész várost bejárnod, a szervezők egy rövid kis versikével segítenek, hogy melyik utcában találod meg az aznapi fényeket.

A verses segítségeket IDE kattintva találod meg minden nap!

December végére pedig elmondhatod, hogy 24-szer fél óra sétával egészségesebb lettél… ki tudja, lehet annyira felüdít majd ez a jó szokás, hogy két rúd bejgli elfogyasztása között is nekivágsz Kiskőrös utcáit róni.

A játékban részt vevő utcák neveit itt olvashatod:

Alkotmány u.
Baross G. u.
Batthyány u.
Gyöngy u.
Hrúz Mária u.
Jókai u.
József A. u.
Katona J. u.
Klapka Gy. u.
Móra F. u.
Móricz Zs. u.
Okolicsányi
Petőfi tér,
Pozsonyi u.
Római katolikus templom ill. plébánia
Széchenyi u.
Tavasz u.
Vadvirág u.
Vasvári Pál u.
Virág u.
Vízmű u.
Wattay u.

Áldott adventi heteket, sétákat kívánunk mindenkinek!

 

MEGOSZTÁS