A Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a magyar válogatott 38–26-ra legyőzte Szerbiát. A mieink játéka jelentősen feljavult az első fordulóhoz képest, Szöllősi Zácsik Szandra tíz gólig jutott, de Bíró Blanka és a szélsők is remekeltek. 

Magyar női kézilabda-válogatott (Kép: Stanko Gruden / kolektiffimages)

Kiütéses, 12 gólos győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén Szerbia ellen. A találkozó legjobbja a fantasztikus lövőformát mutató, végül tíz gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra volt, de mindenki kivette a részét a sikerből, az utolsó tíz percben a junior világbajnok sorunk is tartani tudta a tetemes különbséget a két csapat között. A magyarok következő találkozójára kedden kerül sor, akkor a jelenlegi világbajnok, a szerbektől nagy meglepetésre kikapó, holland válogatott lesz az ellenfél.

-Hirdetés-

Danyi Gábor, a Szövetségi kapitány gondolatai a szerbek elleni győztes mérkőzés után:
– Jó, hogy így tudott reagálni a csapat a horvátok elleni fiaskó után. mi is, mondhatni hangnemet váltottunk, felhívtuk a figyelmet a céljainkra, hogy miért is vagyunk itt. Bár nem is ezzel volt gond, sokkal inkább azzal, hogy régen játszott együtt ez a csapat, illetve van, akinek ez az első felnőtt világversenye.  Ma jól kézilabdáztunk, mindenki jó formát mutatott. Ilyen egységes csapatot, magyar játékot szeretnénk még a továbbiakban is látni.

Szöllősi-Zácsik Szandra balátlövő játékos, a mérkőzés legjobbja (Kép: Stanko Gruden / kolektiffimages)

Szöllősi-Zácsik Szandra balátlövő játékos, a mérkőzés legjobbja is megszólalt a mérkőzést követően:
– Nagyon örülünk, hogy együtt túl tudtunk lépni a horvátok elleni mérkőzésen, és csapatként fölálltunk, és nem csak győztünk, hanem jól is játszottunk, támadásban, védekezésben, a kapuban is, minden csapattársamat köszönet illet ezért. Magunk mögött kell hagynunk az első találkozót, és a maiból építkezni a hollandok ellen is.

A magyar női kézilabda-válogatott akár úgy is továbbjuthat csoportjából a dániai Európa-bajnokságon, ha az utolsó forduló keddi játéknapján kikap a világbajnok Hollandiától.

A magyarok keddi mérkőzése 20.30-kor kezdődik a koldingi C csoportban, de akkor már tudni fogják a 18.15-től játszott horvát-szerb találkozó végeredményét. Amennyiben a – nagy meglepetésre – két győzelemmel álló horvátok harmadszor is nyernek, a magyarok csak akkor nem jutnak a középdöntőbe, ha 21 góllal, vagy annál nagyobb különbséggel kapnak ki este.
Ha a horvát-szerb meccs döntetlennel, vagy szerb sikerrel zárul, a magyar együttesnek legalább egy pontot biztosan szereznie kell a továbblépéshez.

Magyar női kézilabda-válogatott a Szerbia elleni mérkőzésen (Kép: Stanko Gruden / kolektiffimages)

 

A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

A C csoport mérkőzései:

    1. forduló:
Horvátország-Magyarország 24-22 (12-12)
Szerbia-Hollandia 29-25 (9-15)
    2. forduló:
Magyarország-Szerbia 38-26 (20-11)
Horvátország-Hollandia 27-25 (13-14)
    3. forduló (kedd):
Horvátország-Szerbia 18.15 a Sport1 közvetíti
Magyarország-Hollandia 20.30 a Sport1 közvetíti

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Horvátország 4 pont, 2. Magyarország 2 (60-50), 3. Szerbia 2 (55-63), 4. Hollandia 0

Magyar női kézilabda-válogatott (Kép: Stanko Gruden / kolektiffimages)

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. Pontazonosságnál két csapat esetén az egymás elleni eredmény, majd a gólkülönbség, kettőnél több csapat esetén minitabella dönt.

Forrás: MTI, mksz.hu, Magyar kézilabda-válogatott facebook oldala
Képek, kiemelt kép: Magyar kézilabda-válogatott facebook oldala (Stanko Gruden / kolektiffimages)

SZERBIA – MAGYARORSZÁG | NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG 2020 | C-CSOPORT, 2. FORDULÓ videó:

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS