Páhi Község Önkormányzata az idei évben egyszeri pénzbeni karácsonyi támogatást nyújt több mint 120 fő 70 éves vagy annál idősebb lakosnak, valamint 20 fő, három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családnak. Az erről szóló értesítéseket az érintettek személyesen megkapták.

Az önkormányzat az év végéhez és a karácsonyi ünnepekhez közeledve nagy figyelmet fordít a rászoruló családokra és idősekre. Ebben az évben különösen nagy szükség lehet a plusz segítségre.

A karácsonyi támogatást a 70 év felettiek igényelhették
-Hirdetés-

Páhi Község Önkormányzata képviselő testületének a szociális támogatásról szóló 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosítása alapján, 70 éven felüli nyugdíjasok és nagycsaládosok részére, kérelemre egyszeri karácsonyi támogatás folyósítására kerül sor. Az érintettek a kérelmeket december 5-ig juttatták vissza az önkormányzathoz. A támogatást december 20-ig folyósítják.

A nagycsaládosok is örülhetnek a támogatásnak

A támogatások mértéke meghatározott. A 70 év felettiek esetében az egyedülállók 7500 forint a közös háztartásban élők 10.000 forint/háztartás, a nagycsaládosok esetében, minden 18 év alatti nappali tagozatos gyermek után 5000 forint egyszeri juttatásban részesülnek.

MEGOSZTÁS