Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy 27 fős gyerekcsapat. Egy lelkes, aranyszívű és fáradhatatlan PEDAGÓGUS vezette őket, aki mindig arra törekedett, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg kis tanítványait. Hónapokon, éveken keresztül tett így, mígnem eljött az az esztendő, ami megnehezítette a találkozásokat, megritkította az öleléseket és álarc mögé bújtatta a mosolyokat. A PEDAGÓGUS azonban nem adta fel. Folyton azon törte a fejét, hogyan tudna a szigorú szabályok betartásával is örömet szerezni diákjainak. Persze Ő nemcsak élményeket adott, de tanított is. Szépre, jóra, emberségre, önzetlenségre, szeretetre. Közeledve a szeretet ünnepéhez, újabb ötlet pattant ki a fejéből. Egy cselekedetben akarta megmutatni mindazt, ami a szívében van.

-Hirdetés-

Így történt, hogy a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 3.a osztálya Dicsa Tiborné Marika néni vezetésével, összefogva a szülőkkel, egy autónyi ajándékkal lepte meg a Kiskőrösi EGYMI óvodásait.

Az események láncolata hetekkel ezelőtt kezdődött el. Marika néni kitalálta, felvettük a kapcsolatot Lovász Edittel, aki nagy örömmel fogadta az ötletet. Néhány napon belül küldött is képeket az ovisokról, hogy a gyerekek arcot is tudjanak kapcsolni az ajándékokhoz. A cél ugyanis az volt, hogy a 3.a-ba járó kisdiákok már nem használt, de jó állapotban lévő játékaikat elajándékozzák. Sokat beszélgettek az elmúlt napokban erről a cselekedetről. Arról, hogy nem mindenkinek jut drága ajándék a fa alá, hogy vannak családok, ahol szerényebb a karácsonyi asztal, és arról is, hogy vannak gyerekek, akik mások mint ők. Nem rosszabbak, nem kevesebbek, csak mások. Talán lassabban haladnak a tananyaggal, vagy kevesebb szabályt kell megtanulniuk, nem olyan ügyesek a tornaórán, de ők is szeretnek, félnek, szomorkodnak és nevetnek. Ugyanolyan gyerekek, mint akik a 3. a-ba járnak. Beszélgettek ezekről a dolgokról az iskolában, és bizonyára otthon, a szülőkkel is, akik egy emberként álltak az első perctől kezdve a kezdeményezés mögé. Együtt válogatták ki a gyerekekkel az elajándékozni való játékokat, melyekhez emlékek fűzik a családot. És ettől még értékesebb.

Eljött aztán a nap, amikor tele lett a 3.a osztályterme szebbnél szebb játékokkal. Lelkesen csomagolta mindenki az általa hozott kincseket, és készültek minden csomaghoz gyönyörű zöld papír fenyőfák is, melyekre ráírták, hogy kinek szánják az ajándékot. Annyi plüss, könyv, baba és autó jött össze, hogy a csomagolás feladta a leckét nemcsak a srácoknak, de Marika néninek és Anett néninek is.

Délután izgatottan várták a kapuban az autót, mely Molnárné Gép Anikóval és Kuti Zoltánnal gördült be az iskola elé. Az EGYMI pedagógusai könnyes szemekkel nézték a sok csomagot, melyekkel tele is lett a kocsi, és nem győzték köszönetüket és hálájukat kifejezni a gyerekek felé. A sok megbetegedés miatt sajnos csak januárban kapják meg az EGYMI ovisai a 3.a ajándékát, de biztos vagyok benne, hogy ez a karácsony még így is felejthetetlen lesz e maroknyi nebulónak.

Így vált a mi mesénk valósággá.

BOLDOG KARÁCSONYT!

Írta és a képeket készítette: Subáné Kiss Krisztina 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS