Egy magyar rendszámú teherautót vontak ellenőrzés alá a rendőrök a Tesco-nál lévő körforgalom után, az autókereskedés előtt. 

-Hirdetés-

Helyszíni információink alapján az ellenőrzés során 59 migránsra bukkantak a jármű ponyvás rakterében. Úgy tudni, hogy fiatal férfiak és egy kisgyerek utazott a szalmabálák között. Először 25 főt, másodjára pedig 34 migránst szállítottak el a rendőrök, miután alaposan átvizsgálták őket. Mint kiderült, a magyar rendszámú teherautót egy román férfi vezette, őt a rendőrök őrizetbe vették. Úgy tudjuk, a jármű a körforgalomban majdnem felborult, ezt szúrhatták ki a rendőrök, akik nem sokkal arrébb megállították a teherautót, hogy figyelmeztessék a sofőrt. A jármű átvizsgálásakor azonban a rakomány mögött 59 migránsra bukkantak. Jelenleg a román embercsempész számoltatása és a migránsok előállítása zajlik.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség munkatársai december 19-én 8 órakor Kiskunhalas belterületén egy magyar rendszámú tehergépjárművet állítottak meg, amit egy román állampolgár vezetett. A jármű rakterében 59 illegális migránst bújt meg. A magukat szír és algériai állampolgárnak valló személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrt embercsempészés miatt elfogták és őrizetbe veszik a rendőrök. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai az illegális migránsokat kihallgatják. Ezt követően az egyenruhások visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)