A vírus nem csak az emberek egészségét, de a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta. Ezért az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell! Nekünk minden élet és minden munkahely számít!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán tájékoztatott a Gazdaságvédelmi Akciótervet érintő kormányzati aktuális rendelkezésekről. 
 
 
1. A családok és a vállalkozások hitel visszafizetési moratóriumát változatlan formában, július 1-ig meghosszabbítjuk! Automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell bemennie a bankba, aki törleszteni szeretné a hitelét.
 
2. A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztjük a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
 
3. A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-től a felére csökkentjük. Ezek adják a legtöbb munkahelyet és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején. A 25.000 fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintjük át.
 
4. A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3%-os kamatozású lakásfelújítási hitellel segítjük. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.
 
Jó okkal bízhatunk abban, hogy nem csak honfitársaink tízezreinek életét, de sok százezer munkahelyet is sikerül megmenteni. Egyszer már sikerült, ha összefogunk együtt újra sikerülni fog!
-Hirdetés-