2021-ben maradhat a járványügyi készültség

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel a Karmelita kolostorban, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat. 

A KORMÁNYFŐ AZZAL SZÁMOL, HOGY JÖVŐ ÉV VÉGE ELŐTT MÉG NEM LESZ TÚL AZ ORSZÁG A VÁLSÁGON.

-Hirdetés-

Úgy fogalmazott, hogy könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, „de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd”.

Az Operatív Törzs tájékoztatójáról

Kiss Róbert elmondta, hogy december 24-ről 25-re felfüggesztik a kijárási tilalmat. A 10 fős családi rendezvényeken nem számítnak bele a 14 év alatti gyerekek. A szentestére vonatkozó döntések mellett életben maradnak a tilalmak és korlátozások. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszédet mond az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek kinevezésén a Karmelita kolostorban 2020. december 21-én. Balról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. (Fotó: Kocsticsák Szilárd / MTI)

MEGOSZTÁS