Nincs könnyű őszön túl a Kecel FC megyei első osztályú együttese, hiszen folyamatosan sérülések tizedelték a csapatot. A bajnokság félbeszakadásakor is, és most is a 8. helyen állnak. A csapatba a nyár folyamán egy éves akasztói kitérő után visszatérő Patai Balázzsal tekintettünk vissza az őszi szezon küzdelmeire.

-Hirdetés-

Milyen célokkal vágtatok neki a 2020-2021-es szezonnak?

A csapatot az idei szezonban az első 5hely valamelyikére szeretnénk elhelyezni a tabellán. Nyáron sok érkező volt, jó volt a hangulat az első pillanattól kezdve. A nyarat új edzővel, Szabó Ferenccel kezdtük, nagy létszámmal voltunk az edzéseken, de valami akkor is hiányzott. Aki az első kupameccs után lemondott, így újra Kis Pétert bízták meg, hogy üljön le a kispadra. Szeptember kezdetével, kisebb létszámmal voltunk az edzéseken sajnos, jöttek a sérülések, és így elég nehéz volt teljesíteni.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

A Szabadszállás elleni mérkőzés kivételével nem tudnék negatívumot felhozni a csapat akaraterejével, küzdésével kapcsolatban. Mindegyik meccsen megvoltak az esélyeink, sokszor vezettünk, de sajnos kikaptunk végül a meccs hajrájában. Az, hogy a 8. helyen vagyunk a tabellán nem jelent semmit, mert 3 olyan mérkőzés következett volna, amivel előrébb tudtunk volna lépni.

Mi volt az őszi szezon legnagyobb pozitívuma és negatívuma?

Először a negatívummal kezdeném, hiszen Bajnok Noelt elveszítettük egy szerencsétlen mozdulatnál, és nélküle kellett lejátszani a maradék mérkőzéseket. Emellett pontokat vesztettünk saját hibákból, megnyert mérkőzéseket hoztunk ki döntetlenre a legvégén.

Pozitívumnak a csapat egységet tudom kiemelni, hiszen bármilyen játékosokkal állunk fel, az a legjobb 11 játékos volt azon a mérkőzésen, és akartunk minden meccsen, kivéve a Szabadszállási mérkőzést, akkor ezt nem éreztem, ott széthullott a csapat. A többi találkozón a koncentráció miatt vesztettük el a három pontot.

A Kecel FC augusztus végén nagy küzdelemben, büntetők után nem tudott a Magyar Kupa főtáblájára jutni.

Véleményed szerint jókor jöttek a halasztások?

Sok sérültünk volt, de szerintem nem jött jókor nekünk, mert egy győzelmi sorozatba kezdtünk bele és ezt tovább tudtuk volna vinni. Az 1 gólos vereségek után itt az utolsó 5 mérkőzésből akár a maximális pontszámot is ki tudtuk volna hozni, de majd a tavaszi szezonban remélem így lesz.

Kit vagy kiket emelnél ki az őszi teljesítménye alapján?

Nem emelnék ki senkit, hiszen ez egy csapatjáték és a csapat minden egyes játékosa nélkül nem tudnánk kialakítani helyzeteket, és mérkőzéseket nyerni. Csapatként erősek vagyunk, mert nagyon sok hiányzó játékossal, sérülttel, minden héten más kezdővel álltunk fel. A Tiszakécskei meccsen is hátrányból fordítottunk és végül nyertük meg a mérkőzést 12 játékossal úgy, hogy sérülések miatt 8-9 ép játékossal fejeztük be és harcoltuk ki a győzelmet. Ez a csapat érdeme volt.

Mit vársz a tavaszi szezontól?

Mindenféleképpen javítani kell a statisztikánkat, szeretnék minél előrébb elhelyezkedni a tabellán, gólokat, pontokat gyűjteni. Szerintem ennek a csapatnak ott kell lenni a legjobb ötben.

MEGOSZTÁS