Kiváló őszön van túl az Akasztó megye hármas csapata. Az együttes vereség nélkül mindösszesen két döntetlennel, három pontos előnnyel vezetik a megye három közép csoportját.

-Hirdetés-

A sikeres őszi szezonra az együttes egyik rutinos játékosával, Lázár Zsolttal tekintettünk vissza.

Milyen célokkal vágtatok neki az idei szezonnak?

A cél egyértelműen a dobogó elérése volt, hiszen a tavalyi bajnokságban, ha jól emlékszem a 4. helyen álltunk, amikor félbeszakították a szezont a koronavírus miatt. Már akkor is éreztük, hogy több van a csapatban. A nyáron csatlakozott hozzánk Palla Lajos, aki tavaly még a megyei első osztályban játszott. Illetve újra játékra jelentkezett Megyes Mihály is, aki hátul adott nagy biztonságot a csapatnak a rutinjával. Nyáron a felkészülésünk jól sikerült, hiszen mindig sokan voltunk edzésen. Szinte mindig 10-15 között volt az edzésen megjelentek száma. A felkészülési találkozókon és az edzéseken is már látszott, hogy ebből lehet valami. Ugyanakkor figyelembe kellett venni, hogy három meghatározó csapatot átsoroltak a mi csoportunkba. A Balotaszállást, Kunfehértót és a Szilády RFC-t, ezek erős csapatok voltak a másik csoportokban. Kissé tartottunk is tőlük, de ahogyan említettem is az elején a dobogó volt az elsődleges célunk a bajnokság előtt. Azt hiszem nagy lökést adott a csapatnak az első két találkozó megnyerése. Hiszen a Kecel II. ellen 1-0-s hátrányból tudtunk végül magabiztosan 5-1-re győzni. Majd a második fordulóban hazai pályán a Szilády RFC ellen egy fordulatos mérkőzésen az utolsó tíz percben tudtuk csak megfordítani az összecsapást és nyertünk 4-3-ra.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

Teljes mértékben elégedett vagyok. Elsők vagyunk három pont előnnyel a nagy rivális Kiskőrös előtt. A második legkevesebb találatot kaptuk, és mi rúgtuk a legtöbb gólt is. Két találkozón játszottunk csak döntetlent. Az összes többi mérkőzésünket megnyertük. Két mérkőzésen nem játszottunk a legjobban. A szomszédvári derbin, Kiskőrösön. Ott volt egy kis szerencsénk is, de meg tudtunk egy pontot menteni emberhátrányban is. Ami viszont mutatta a csapat erejét. A leggyengébben egyértelműen Császártöltésen játszottunk, ahol szintén 1-1-es döntetlent értünk el.

Lázár Zsoltnak gratulálnak a társak a Vadkert FC STE II. elleni mérkőzésen a góljához

Mi volt az őszi szezon legpozitívabb és legnegatívabb eseménye?

Ami negatívum volt az egyértelműen az előbb is említett Kiskőrösi döntetlen. A legfájóbb azonban a Császártöltés elleni mérkőzésünk, ahol kissé nehezen tudtunk egy pontot elhozni. Pozitívumból szerencsére volt több is. Mindjárt az első meccsen Kecelen, ahol 1-0-s hátrányból felállva magabiztos 5-1-es győzelmet arattunk. Ami viszont az ősz legjobb mérkőzése volt számomra és szerintem az egész csapat számára is. Az a Vadkert FC II. elleni hazai találkozó volt. Ott a második félidő elején gyorsan kaptunk két gólt, így a 60. percben már kettővel ment az ellenfél. Viszont innen parádés játékkal sikerült egyenlíteni, majd fölényes 5-2-es győzelmet aratni az egyik nagy rivális Soltvadkerti csapat felett. Itt említeném még meg a Balotaszálláson aratott győzelmünket is. Ahol két éve nem tudott nyerni egy csapat sem. Nekünk sikerült.

Kit vagy kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítménye alapján?

Nehéz dolog ez, mert aki a pályán volt szinte mindenkit kilehetne. Palla Lajost és Suhajda Gergelyt mindenképpen kiemelném a 15-15 találatával. Kapusaink is nagyon jól helytálltak mind Gombár Roland mind Váczi Szabolcs. Amit itt érdemes még megemlíteni, hogy ha például nekem nem ment, akkor ott volt más, aki lőtte a gólokat. Ez is jól mutatja milyen csapatunk is van most. Akit még kiemelnék az-az edzőnk Tóth János, akinek nehéz dolga is volt, hiszen nagyon sokan vagyunk. Így többször is előfordult az, hogy két vagy három ember nem tudott beöltözni. Gyakorlatilag minden posztra volt két játékosa.

Az akasztói csapat a már említett szezonnyitó mérkőzésen

Mit vársz a tavaszi szezontól?

Evés közben jön meg az étvágy szokták mondani. A cél továbbra is a dobogó. Viszont ebben a csapatban már benne van, hogy megnyerjék a bajnokságot, de ehhez az edzéslátogatottságnak is nagyon jónak kell lennie tavasszal. Ha mindenki úgy áll bele, mint a nyáron akkor ebből egy nagyon szép eredmény kerekedhet ki. Ezen ősz után az én szememben már csalódás lenne a dobogó. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a bajnokság végén mi tudjunk ünnepelni.

MEGOSZTÁS