A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata a megyei I. osztályú bajnokságban szerepel. A lányok a járványhelyzet miatt egy igen viszontagságos őszi szezonon vannak túl, amely a vírushelyzet miatt félbeszakadt. A csapat a folytatást a 3. helyről várhatja, 7 mérkőzésen szerzett 9 ponttal.

Czérna János – a képen jobbra

A nyáron, hogyan tudott felkészülni a csapat az új szezonra? – kérdeztem Czérna János edzőt.

-Hirdetés-

– A szezon előtt minden úgy alakult még, ahogyan elterveztük. A fiatal és a felnőtt mezőnyben még tapasztalatlan játékosok mellé sikerült néhány rutinosabb kézilabdázót leigazolnunk. Sok változás a játékoskeretben nem volt. Érkezett hozzánk Torgyik Rita, Mokos Anita, Kovrig-Szabó Ivett és Domokos-Faragó Ágnes, ami mellett jelentősebb távozónk nem volt. Meg kell említenem, hogy a nálunk nevelkedett Kun-Szabó Viktória a budapesti Szent István Sportegyesületnél van és NB I-es ifjúsági bajnokságban szerepel. A magasabb osztályban is meghatározó irányító játékos és nálunk szerepel kettős játékengedéllyel. A nyári alapozásunk jól sikerült, a tervezett munkát el tudtuk végezni. A bajnoki rajt előtt részt vettünk egy négycsapatos kiskunmajsai tornán is, ami jól szolgálta a felkészülésünket.

A lejátszott mérkőzéseket milyen módon tudnád értékelni?

-Úgy gondolom, hogy pörgős, jóiramú találkozókat játszottunk minden alkalommal. A bajnokság első fordulójában a bajnoki címre esélyes és a tabellát most is hibátlan mérleggel vezető Nemesnádudvar otthonában léptünk pályára. A végén ugyan kikaptunk 5 góllal, de egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. A csapat jó teljesítményt nyújtott Kiskunhalason és Kiskunmajsán, valamint az érmes helyekért küzdő Lajosmizsét hazai környezetben legyőztük. Talán a kunszetmiklósi mérkőzésünkkel kapcsolatban lehet hiányérzetünk, mert ott a vége előtt néhány perccel még három góllal vezettünk és döntetlent játszottunk. A csapat a Kalocsa és a Soltvadkert elleni találkozókon nyújthatott volna még jobb teljesítményt a játékban.

A klubnál milyen edzői stáb adja a szakmai alapokat?

-A felnőtteknél és az ifjúságiaknál én vagyok az edző, a serdülőknél Dózsa Tamás, az U14-es gárdánál Czérna Bianka, az U11 és U12-es együttesnél Fenyvesi Éva, az U9 és U10-es csapatnál pedig László Zsolt felel a szakmai munkáért. Mindig az volt a célunk, hogy az igazolt játékosok száma egyre több legyen és a fiatalok számára a sport az életük szerves részévé váljon. A járványhelyzet miatt jelenleg nem tudunk a helyi csarnokban edzeni és így most távlatokban sem lehet gondolkodnunk, a túlélésért küzdünk. Most 120 igazolt játékosunk van és azon dolgozunk, hogy a sportolóink versenyeztetését meg tudjuk oldani valamilyen módon.

A járványhelyzet mennyire befolyásolta a csapat felkészülését, szereplését?

-Sajnos a járványhelyzet jelentősen befolyásolta a csapat mindennapjait. Velem szeptember 29-én közölték, hogy október 1-jétől nem léphetünk be a helyi sportcsarnokba, amit tudomásul vettünk. Ezt követően gőzerővel elkezdtünk dolgozni azon, hogy valahol helyet találjunk az edzések és a hazai mérkőzések megtartására. A járványügyi előírásokat mindenben betartva rendeztünk egy kisiskolás tornát Nemesnádudvaron, a felnőtt az ifjúsági, a serdülő és az U14-es csapat részére pedig a keceli sportcsarnokot béreltük ki. A klub csapatai Kecelen egy hónapig tudtak edzeni és bajnoki mérkőzéseket játszani, amikor ott is jelezték, hogy nem adják oda a pályát a részünkre még bérleményben sem. Ekkor elgondolkodtunk azon, hogy visszalépünk a megyei I. osztályú bajnokságban szereplő csapatunkkal a további szerepléstől, de időközben a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség felfüggesztette a küzdelemsorozatot. Azt tudni kell, hogy a bajnokságban 8 csapat szerepel és kiskőrösi gárda volt az egyedüli, amely nem tudta és a mai napig nem tudja használni a helyi csarnokot. A tervek szerint január második felében indul majd a tavaszi szezon, de most még elképzelésem sincs arra vonatkozóan, hogy milyen módon tudunk majd a bajnokságban szerepelni vagy arra felkészülni. Sajnos jelenleg nem látni azt, hogy a helyi sportcsarnokba mikor mehetünk majd be.

Mit üzennél a sportbarátoknak?

-Erőt kívánok és kitartást kérek mindenkitől. Bízzunk a szebb jövőben, mert nagyon várom már én magam is a jobb időket. Nagyon hiányoznak a szurkolók, akik nélkül nem az igazi a sport. A szurkolóinknak 2021-ben is sok jó mérkőzést kívánok és nagyon remélem, hogy mihamarabb együtt ünnepelhetünk a sikerek alakalmával.

MEGOSZTÁS