A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint támogató, közösen pályázatot hirdetett a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és turisztikai vonzerők közelében található magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitstabilitás és fenntarthatóság növelése, a turisztikai szektor adófizetési képességének erősítése, az adófizetési morál javítása céljából. Ezzel a lehetőséggel is a koronavírus járvány által okozott anyagi hiányosságokat szeretnék csökkenteni a szállásadók részére. 

Az új Mora típusú gáztűzhely

A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt -mint támogató által – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése, TFC-M-1.1.2-2020 című felhívásra a Kőrösszolg Nonprofit Kft., mint a Holland Ház fenntartója, támogatási kérelmet nyújtott be.

Az elnyert összegről és annak felhasználásáról Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont intézményvezetője számolt be. 

A Holland Ház, egyéb szálláshely kategóriában kereskedelmi szálláshelyként üzemel már több mint három éve Kiskőrösön

A város központjától körülbelül 15 perc sétára található csendes környezetben, a Krimpen Park szomszédságában, ahol  játszótér várja a gyermekeket. A ház 14 főnek biztosít kényelmes elhelyezést, a földszinten 2/2 ágyas szobában, az emeleten pedig 2/3 ágyas és 2/2 ágyas szobában.

A házhoz  teljesen felszerelt konyha ( gáztűzhely, hűtő fagyasztóval, kávéfőző, kenyérpirító, mikrohullámú sütő, mosogatógép) nagy ebédlő, kényelmes terasz kerti bútorokkal, parkosított udvar is tartozik.

Ágynemű, törölköző, ingyenes WIFI biztosított. Parkolási  lehetőség az épület előtt kialakított parkolóban vagy az udvarban van.

-Hirdetés-

A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt a TFC-M-1.1.2-2020-02527 számú támogatói okirat alapján a Kőrösszolg Nonprofit Kft. a (6200 Kiskőrös, Hrúz Mária u. 2. szám alatti) Holland Ház egyéb szálláshely esetében meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének fejlesztésére, a szálláshely szobáinak és kapcsolódó helyiségeinek átalakítására, felújítására irányuló tevékenységekre, valamint a szálláshely szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódó eszközök beszerzésére támogatást nyújtott, és 6 millió forintot el is nyert. Ebből az összegből került megvásárlásra egy Mora típusú gáztűzhely, egy Szarvasi tíz személyes kávéfőző, egy Obelix tv szekrény

Új ágyneműk is beszerzésre kerültek

A fennmaradó összeget a Holland Ház, mint szálláshely minőségének javítására költöttük, mondta Tóth Anett

  • teljes körű festés (oldalfal és mennyezet diszperziós festése)
  • fa felületek mázoló munkái 
  • földszinti fürdőszobák esetében zuhanykabin beépítése
  • sérült wc csészék cseréje
  • meglévő gázkazán cseréje, új kazán beépítése  
  • hat szoba és étkező klimatizálása

Az eszközbeszerzések megtörténtek, az építési beruházások folyamatban vannak, melyek 2021 március 21-ig fognak befejeződni.

Megújulva várja az idei évet, a túristákat, szállást keresőket a kiskőrösi Holland Ház. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS