Nagyon hamar, már január utolsó hétvégéjén megkezdődtek a tavaszi szezon küzdelmei a megyei első osztályban. Ennek oka, hogy novemberben a korlátozások bevezetése után. Az őszi szezonból még hátralévő három fordulót majdnem teljes egészében elhalasztották, így ezeket a fordulókat a tavaszi bajnokság előtt kell bepótolni, ezért a csapatokra nagyon hosszú tavasz vár.

-Hirdetés-

A Soltvadkerti TE együttese ennek megfelelően a Harta SE vendége volt a bajnokság 13. fordulójában. A találkozó azonban nem Hartán, hanem Akasztón a műfüves pályán került megrendezésre. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a hartai játéktér rosszabb állapota miatt döntöttek úgy a hartaiak, hogy Akasztón játsszák le a mérkőzést.

A Soltvadkerti TE kispadján most mutatkozott be az új vezetőedző Újvári Gábor, akinek kellemes emlékei vannak Akasztóról, hiszen  korábban a megyei első osztályú csapat edzője és játékosa volt. Az új trénernek nem volt egyszerű dolga, hiszen több alapemberére sem számíthatott. Így előzetesen, az ellenfél Harta együttese tűnt a meccs esélyesének. A találkozót végül magabiztosan a Harta nyerte.

Harta SE – Soltvadkerti TE 4-0

A soltvadkerti Kisa Péter és a hartai Grecu Mihai Sebastian sok csatát megvívott egymással a találkozó folyamán

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán. A 24. percben szerezték meg a vezetést a hartaiak. Csehi Tamás passza után Ivacs Gábor továbbította a labdát a tizenhatosnál középen érkező Hamar Erikhez, aki közelről lőtt a vendég hálóba 1-0. Négy perccel a hazai gól után Farkas Erik passzolt Csehi Tamáshoz, aki közelről a kijövő Eifert Jánosba lőtte a labdát.

Hamar Erik két gólt szerzett a mérkőzésen

Ezek után kezdett éledezni a soltvadkerti együttes. A 30. percben Kővári Dávid futotta le a védőit a jobb oldalon, majd a kijövő kapus mellett középre tette a játékszert, melyet Kisa Péter lőtt kapura, azonban a gólvonalon álló Oroszi menteni tudott. Öt percre rá a fiatal Dulai Máté ment el a jobb szélen, lövését Pölöskei a vendégek hálóőre szögletre tolta. A sarokrúgás után Kővári küldte kapura a lasztit, Pölöskei itt is a helyén volt és kivédte a jobb felsőbe tartó lövést. A kipattanó után Dulai Máté adott be, mely után közelről Kisa Péter lőtt mellé.

Varga Bence, Csehi Tamást próbálja megállítani

A második játékrészében is jól tartotta magát a Soltvadkert, aztán a Harta a félidő derekán három perc alatt eldöntötte a találkozót. A 74. percben a középpályán szereztek labdát a hazaiak, majd Ivacs Gábor elé került a labda, aki szépen emelte át a kijövő Eifert felett a játékszert a vendég kapuba 2-0. Egy percre rá Kővári indítása után Kovács Zsolt lőtte el éles szögből Eifert mellett a labdát a kapu jobb oldalába 3-0. A 77. percben Ivacs passza után Hamar Erik szerezte meg csapata negyedik, míg saját maga második gólját 4-0. A 82. percben még egy nagy ziccert elpuskáztak a hazaiak. Ivacs a kapu torkából lőtte fölé a labdát.

Kovács Zsolt ezen lövése után született a Harta harmadik találata

Összességében elmondható, hogy a Soltvadkert csapata megérezte játékosainak hiányát, azonban amíg tudták, jól tartották magukat. A Harta pedig magabiztosan nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés után mindkét csapat vezetőedzője nyilatkozott hírportálunknak:

Csehi Tamás játékos edző, Harta SE:
-Az elején kissé nehezen lendültünk bele a játékba, majd ahogyan telt a mérkőzés egyre jobban jöttünk fel. És azt mondom egész szép dolgokat is csináltunk már. Viszont van még mit javítanunk és dolgozunk is tovább. Úgy érzem, kezdünk erőben is egyre jobbak lenni, és kezdjük átvenni azt a rendszert, amit én szeretnék játszatni a csapattal. Persze ehhez idő is kell, de azt gondolom, hogy ez menni is fog. Ezt a győzelmet Lehoczki Henriknek ajánljuk, aki tegnap sajnos rosszul lett és bízunk benne, hogy minél előbb gyógyulás lesz az ő állapotában. A találkozón voltak periódusok, amikkel elégedett voltam és voltak olyanok is, amivel nem. Egy fiatal csapat vagyunk egy-két rutinos játékossal. Van még hova fejlődni, de azt gondolom, hogy ezen, vírushelyzet miatt, mivel korán kezdődött a bajnokság így nem tudtunk úgy felkészülni, ahogyan kellett volna. De dolgozunk tovább, hiszen jövő héten már egy nagy rangadó vár ránk szintén itt Akasztón, az Akasztó ellen.

Újvári Gábor vezetőedző, Soltvadkerti TE:
-Sajnos nagyon megéreztük a hiányzóinkat. Én úgy éreztem kicsit szorosabb volt ez a mérkőzés. Szerintem nem volt benne ez a négygólos különbség. De ez van, megyünk tovább. A végére kijött a hiányzóink hiánya, ugyanis több kulcsemberem sem állt ma rendelkezésemre sérülések és eltiltás miatt. Mivel az első félidőben több helyzetünk is volt, így akár döntetlen is lehetett volna a találkozó a szünetben. Sajnos a második félidőben elfogytunk. Gratulálok a Harta együttesének a győzelemhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS