Január utolsó napján Csengődön várták az önkéntes véradókat. A korábban megszokottól eltérően most nem az iskolában, hanem a művelődési házban fogadta a donorokat Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezetének vezetője, ellenőrizve a véradásra jelentkezők testhőmérsékletét és gondoskodva – egyebek mellett – a szakszerű kézfertőtlenítésről is.

A területi vezető elmondta, hogy a járványhelyzet miatt nem számottevő mértékben esett vissza a véradási kedv. A vérre most is nagyon nagy szükség van, mert a műtétek, az onkológiai ellátás és a balesetek miatt különösen fontos, hogy mindig legyen elég véradó. Minden csepp vérre szükség van, fogalmazott Sutus Etelka.

Sutus Etelka területi vezető és Sztranyák Judit titkár
-Hirdetés-

Kozma Katalin most 18-adik alkalommal adott vért. Mint mondta, náluk ez családi hagyomány, szülei, nagyszülei is rendszeres véradók voltak, és fontosnak tartja, hogy ezzel is segítsen azoknak, akiknek nagy szükségük van vérre.

Kozma Katalin 18-adszor adott vért

Makány László már negyvenszeres véradóként érkezett. Munkám, hivatásom miatt is fontosnak érzem a segítségnyújtást, és sajnos gyakran találkozom olyan helyzettel, amikor nagy szükség van a vérre. Ezért amikor tehetem, mindig eljövök vért adni, mondta.

Makány László már negyvenszeres véradó

Mint azt a helyi vöröskereszt titkára, Sztranyák Judit elmondta, több évtizedes hagyománya van Csengődön a január végi véradásnak. Közel negyven fő adott most vért, közülük néhányan már több évtizede rendszeresen visszatérő donorok. Ezúttal viszont kevesebben jöttek el, mint amennyien ilyenkor szoktak. Rendszerint, a január végi véradást követő hétvégén szoktuk megszervezni a véradó bált. A vírushelyzet miatt idén sajnos ez is elmarad, mondta Sztranyák Judit.

Csengődön a következő véradás nyáron lesz: július 4-én, vasárnap a művelődési házban.
Térségünkben a legközelebbi lehetőség a véradásra Bócsán lesz, február 13-án.

 

Ne feledjük: aki vért ad, három életet ment meg!

 

A szervezők: Sztranyák Judit és Gál Lászlóné
Kapcsolódó cikk
Folytatódnak a véradások Kiskőrös térségében
Folytatódnak a véradások Kiskőrös térségében
Februárban is szerveznek véradásokat Kiskőrösön és környékén. Hírportálunkat Sutus Etelka, területi vezető (MVK Bács-Kiskun Megye – Kiskőrös Területi Szervezete) tájékoztatta...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS