Már korábban hírt adtunk a Kalocsát és Paksot összekötő Duna-híd építésének tervéről, folyamatának pillanatnyi állásáról. A mai napon, 2021. február 4-én ennek fizikális megvalósítása is elkezdődött. Font Sándor, országgyűlési képviselő közösségi médiában megosztott bejegyzésében a következőket írta:

Kapcsolódó cikk
Kalocsa-Paks Duna-híd: megvan a kivitelező
Kalocsa-Paks Duna-híd: megvan a kivitelező
Múlt héten tartották meg a komáromi híd ünnepélyes átadóját, most pedig újabb Duna-híd építkezése kezdődhet meg. A Paks és Kalocsa...
 
Kalocsa és térsége már hozzászokott az atomerőmű létéhez. Évek óta az sem kérdéses, hogy a működés folyamatos lesz, hisz a Paks II. projekt keretében megépül a régi blokkokat kiváltó, új erőmű. Mégis, az elmúlt időszak legfontosabb kérdése mindig az volt, hogyan tudná a Duna bal partja is a lehető leghatékonyabban kiaknázni az építkezésben rejlő lehetőségeket, illetve hogyan lenne lehetséges a kalocsai térség összekapcsolása a paksi térséggel. A válasz adott volt: egy HÍDdal.
 
A Kalocsát és Paksot összekötő Duna-híd látványterve
Az elmúlt 5 év rendkívül bonyolult folyamatának eredményeként a mai napon, 2021. február 4-én, 11 órai kezdéssel történt meg a munkaterület átadása, a járványügyi helyzet miatt nem a megszokott módon, a helyszínen, hanem online formában.

A munkaterület átadással tehát megkezdődik a híd fizikai kivitelezése.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS