A soltvadkerti járőrök fogták el a román sofőrt és társát, akik kilenc határsértőt rejtegettek egy kisteherautó rakterében.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Soltvadkerti Rendőrőrsének járőrei 2021. február 7-én este Tázlár belterületén igazoltatták egy Volkswagen Transporter sofőrjét és utasát. A rendőrök a járművet is átvizsgálták, melynek során annak rakterében kilenc külföldit találtak. A kizárólag férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

-Hirdetés-

A gyanú szerint a román állampolgárságú sofőr és társa a határsértőket Nyugat-Európába akarták csempészni. Ellenük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak. Kihallgatásukat követően mindkettejüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

MEGOSZTÁS