Megrendítő és mély fájdalommal töltötte el szívünket, hogy 2021. február 8-án eltávozott a földi életből Kévés Imre.

Kévés Imre magyar és sváb származású szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Soltvadkerten, a II. világháború idején. Szülei mindkét ágon soltvadkerti földműves családból származtak.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Tanyasi gyerek lévén az általános iskola nagy részét a Középcsábori iskolában végezte, ahol négy évfolyam tanulói jártak egy osztályba. Az iskola elvégzését követően szülei gazdaságában kezdett el dolgozni, ahol megtanulta a kétkezi munka megbecsülését és a föld szeretetét.

20 éves korában, 1960-ban vette feleségül a szintén soltvadkerti Győri Juditot, mely házasságból két gyermekük született: Anita és Ferenc.

Kezdetben a szülőktől örökölt szántó és szőlőterületeken gazdálkodtak, miközben mindketten elvégezték a mezőgazdasági, illetve kertészeti technikumot. Alapító tagja a Jóreménység Szakszövetkezetnek, ahol később az ellenőrző bizottságban is tevékenykedett. 50 évesen – kihasználva a rendszerváltás adta lehetőséget – cukorkereskedésbe kezdett.

Jelentős szerepet vállalt a közélet és a sport különböző területein is: a kárpótlásnál a Földkiadó Bizottság tagjaként, valamint a Fórum elnökeként tevékenykedett. A város sportéletében, mint a labdarúgó szakosztály elnöke dolgozott éveken át, és ahogyan Ő fogalmazott, az „asztalitenisz szakosztály bölcsőjének ringatója” volt.

1994-1998 között az Önkormányzat Gazdasági Bizottságának nem képviselő tagjává választotta a Képviselő-testület. Bizottsági tagként végzett önzetlen munkája és szakértő hozzáállása alapozta meg az 1998-ban önkormányzati képviselővé történő megválasztását. Önkormányzati képviselői munkásságának elismeréséül 2002-ben újraválasztották, így 2006-ig vett részt a város irányításában.

Több mint 30 évig a Református Egyház presbitereként szolgálta a gyülekezetet.

Mindig a közjó érdekében, elhivatottan, kellő határozottsággal és precízen végezte feladatát, felhasználva a célhoz lehetőségei tárházát.

Életének és munkásságának elismeréseként Soltvadkert Város Önkormányzata díszpolgári címet adományozott számára 2014-ben, melynek felelősségét mindvégig átérezte, ehhez méltón élte életét. Kévés Imrét a város saját halottjának tekinti.

Emlékét, szellemiségét szeretettel őrizzük.

2021.február 11-én 13 órakor kísérhetjük utolsó földi útján a Soltvadkerti Protestáns temetőben.

MEGOSZTÁS