Február elején jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, hogy újabb nemzeti konzultációt tart a kormány a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítéséről, módjáról. A kérdőívet ezúttal online lehet kitölteni.

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre kell válaszolnunk, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

A nemzeti konzultáció menete

-Hirdetés-

A fentebb említett weblapokon keresztül lehet elindítani a konzultáció kitöltését. Első lépésként a személyes adatokat kell megadni. Fontos, hogy helyesen írjuk be az email címünket, mivel arra küldik meg a regisztrációt követően a konzultáció linkjét.

A linkre kattintva válik csak elérhetővé a hétkérdéses kérdőív.

Látható, hogy az első 3 lépésben az újraindítás fokozatáról, módjáról valamint az oltási igazolványról is megkérdezik a 18 év feletti magyar állampolgárokat, de sorra kerül a kijárási tilalom is.

A következő 2 kérdés az éttermekre, illetve a sportlétesítményekre vonatkozik. 

A koncertekről és a hazánkba érkező külföldiekről is megkérdezik a véleményünket:

Amennyiben minden kérdésre válaszoltunk, amely folyamat körülbelül 5 percet vesz igénybe, akkor az alábbi köszönő üzenet fogad bennünket: 

MEGOSZTÁS