A 6. osztály fergeteges projektzáróval zárta le hat héten át tartó „Középkori Magyarország” c. projektjét.

A tanulók rengeteg ismeretet szereztek a középkor érett és hanyatló korszakáról, a kor mindennapjairól, az egyház hatalmáról, a Hunyadiak uralkodásáról. A diákok a kor egy-egy meghatározó személyének öltözve adtak számot tudásukról, így többek közt Mátyás király, IV. Sixtus pápa, a „fekete sereg” zsoldos katonája, szakács, kukta, cigány vándor zenészek és leánygyermekek mutatták meg játékos feladatokon keresztül, hogy milyen sokat tudnak a korszakról. A cigányzenészeknek öltözött tanulók saját hangszerükön szórakoztatták a jelenlévőket.

-Hirdetés-

Ezt követően a nap a tornateremben folytatódott, ahol vicces, mozgásos formában került dramatizálásra Mátyás király egyik meséje. A pedagógusok és a diákok közösen (szülők sajnos nem vehettek részt a programon a járványügyi szabályok miatt) elkészítették a középkori ételekből álló lakomát.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kollégáknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a projektzáró előkészítéséhez és megvalósításához. Továbbá köszönjük a szülőknek (jelmezek, a lakoma alapanyagainak beküldésével) is, hogy segítettek felejthetetlenné tenni ezt a napot. 

A szöveget írta és a képeket készítette: Tatai Renáta 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS