A nagy hagyományokra visszanyúló Kecel FC labdarúgó csapata idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A jeles alkalomra a klubnál is nagyon készülnek, hogy méltóképpen tudjanak megemlékezni az eltelt 100 évről.

A labdarúgó klub a legszebb sikereit az 1990-es évek végén érte el.
A gárda 1997/1998-as szezonban megnyerte a megyei II. osztályú bajnokságot, amelyben Verba József 44 találattal gólkirály lett.
A következő szezonban, az 1998/1999-es évadban tovább folytatta jó szereplését az együttest, amely bajnoki címet ünneplehetett a megyei I. osztályban és a házi gólkirály 28 találattal Verba József lett.

A Kecel FC megyei I. osztályú bajnokcsapata (1998/1999):
Álló sor (balról): Verba József, Balogh Zalán, Mizsér Róbert, Sendula Zalán, Bleszák Zsolt, Doszpod Ferenc, Schindler Endre.
Középső sor: Balogh János, Sendula László – Eln.tag, Hugyecz András – Eln.tag, Szabó István – szakosztályvezető, Csanádi Mihály – edző, Udvarhelyi István – technikai vezető, Varga Károly.
Első sor: Fenyvesi Ferenc, Bleszák Gábor, Varga László, Kovács Imre, Szénási Csaba, Kovács Norbert
A csapat tagja volt még: Beke Zsolt – autóbalesetben elhunyt a bajnokság közben, valamint Szénási Csaba, aki szintén elhunyt.
-Hirdetés-

Az egyesület korábbi és jelenlegi elnöke, Verba József és Vata Zalán elmondták, hogy idén márciusban lesz 100 éve, hogy a keceli labdarúgó klub megalakult. A jeles alkalomra alakult egy szervező csapat, mely a Keceli Városi Múzeum rendelkezésére bocsájtja az évek alatt összegyűjtött archív anyagokat. Az előkészületi munkákban Udvarhelyi István, Verba József, Császár Ferenc, Doszpod Ferenc, Vata Zalán, Kis Csaba (helytörténész) és Benyák Ferenc (múzeum vezető) vesznek részt. A szervező bizottság Kis Csaba és Benyák Ferenc ötletére alakult meg, melynek tagjai ezer szállal kötődnek Kecel labdarúgásához.

1998/1999 megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság: Kiskunhalasi FC-Kecel FC 0-2 (gólszerző: Fenyvesi Ferenc, Verba József)
Az ötletet mindenben támogatja Haszilló Ferenc Kecel Város Polgármestere is.

A tervek szerint június 5-én (amennyiben a Covid nem szól közbe) nyílna meg egy kiállítás, mely a régmúlt idők képeiből, serlegekből, mezekből és számos más relikviából áll majd. A kiállítás több hónapon át lesz megtekinthető a nagyközönség számára. Az ünnepélyes megnyitó 2021. 06. 05-én lenne 11.00 órakor, melyre számos vendég kap majd meghívást.
A szervezők el szeretnék hívni az eseményre a Megyei Labdarúgó Szövetség elnökét, valamint vezetőséget és a munkatársaikat, Gera Zoltánt, volt válogatott labdarúgót, mint díszvendéget. Kecel Város Polgármesterét Haszilló Ferencet, a képviselő-testület tagjait, a Kecel FC vezetőségét, valamint néhány volt játékost, „legendákat”.
Az ünnepi megnyitó és ebéd után a délutáni programban szerepel egy gála mérkőzés, melyen a Kecel FC megyei I. osztályú csapata látná vendégül a Ferencvárosi Öregfiúk gárdáját. Ide is meghívókkal készülnek, mert szeretnék vendégül látni a Kecel FC régi játékosait, edzőit.
A mérkőzés után ünnepi vacsorával készül még emlékezetesebbé tenni a jeles ünnepet a klubvezetés. A tervek szerint többféle vacsora menüvel, sörrel, borral és üditővel szeretnék várni a vendégeket.
Az est zárásaként dr. Agócs Ákos helyi önkormányzati képviselő ötletére egy koncerttel zárnák az ünnepséget – a fellépő személye még szervezés alatt áll.

Meg kell említeni, hogy a 2021/2022-es TAO pályázatban is nagyot álmodik a labdarúgó klub vezetése.

A polgármester és a képviselő-testület áldásával és segítségével egy nagy műfüves pályát terveznek megépíteni, 820 méter új kerítés, valamint a meglévő öltöző komplexum szigetelésére adott be kérelmet a klub. Az anyagi forrás minden esetben a rendelkezésre áll, mely szándéknyilatkozat formájában is az MLSZ TAO osztálya elé került.

MEGOSZTÁS