Fél évszázaddal ezelőtt ezen a napon nyitotta meg kapuit hivatalosan is a Pannónia Rajzfilmstúdió első vidéki stúdiója Kecskeméten, Mikulás Ferenc irányításával. A neves producer 50 éve megszakítás nélkül áll a stúdió élén.

Budapest, 2016. december 2.
Mikulás Ferenc stúdióvezetõ, producer a magyar népmûvészet és közmûvelõdés kategória Prima Primissima díjazottja a díjátadó gálán a Mûvészetek Palotájában 2016. december 2-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
 
A 13 tehetséges fiatal rajzolóval induló műhely hamar rangot szerzett magának itthon és külföldön egyaránt. A hungarikummá választott Magyar népmesék sorozat epizódjait a mai napig 170 országból 130 millióan tekintették meg, és nagyon sikeresek voltak a Vizipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról, vagy a Mondák a magyar történelemből című szériák is.
 
Kapcsolódó cikk
Hungarikum lett a Magyar Népmesék sorozat
Hungarikum lett a Magyar Népmesék sorozat
Egyhangúan döntött a a Magyar népmesék rajzfilmsorozat hungarikummá nyilvánításáról a Hungarikum Bizottság. A magyar népmeséket és a népművészet formavilágát rajzfilmre...
 
 

A fél évszázados jubileum megünneplésére az augusztus 11. és 15. között megrendezendő, 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál keretében kerül majd sor a stúdióban készült filmek vetítésével, kiállításokkal és több kiadvánnyal.

 
Forrás: kecskemetilapok.hu
Video: KTV
Kiemelt kép: illusztráció 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS