Személyesen adta át február 12-én Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője azt az egymillió forintos adományt a kiskunhalasi kórháznak, ami a cég társadalmi felelősségvállalásának szép jelképe.

Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője elmondta: egy régen megígért támogatást adtunk át. Már korábban, a koronavírus okozta helyzet miatt megkerestük a kórházat a támogatási szándékunkkal kapcsolatban. Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalásnak ezt a formáját is. Azoknak a településekről, ahonnan a cégünk kap, úgy érezzük, nekünk is adnunk kell. Ezt az ígéretünket váltottuk most valóra. Szerettük volna egy eszközhöz hozzásegíteni a kórházat, amihez adtuk az egymillió forintot. Kiemelte, örülünk neki, hogy tudtunk segíteni.

A cég már tavaly májusban is támogatta a kórházat. Akkor hat darab kávéfőzőt adományozott az intézménynek. Most, egy hosszabb egyeztetés előzte meg az adományozást, mely során, a kórház jelölte ki azt, hogy mihez szeretnék a nagylelkű támogatást felhasználni.
Kapcsolódó cikk
Milliós támogatással segíti az Akker-Plus a vírus elleni védekezést
Milliós támogatással segíti az Akker-Plus a vírus elleni védekezést
Az idén harminc éves, kiskőrösi székhelyű Akker-Plus Kft. vezetősége hisz abban, hogy azoknak a településeknek és régióknak a lakóiért, közösségeiért...
-Hirdetés-

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának főigazgatója az interjúban elmondta, hogy a kiskőrösi cégtől kapott nagylelkű adomány nemes célt fog szolgálni. Másoknak az adománya is hozzájárul ehhez, mert egy olyan eszköz beszerzést terveztük már az elmúlt fél évben, amivel egy teljesen új szakrendelőt tudunk elindítani. Ez az urodinámiás rendelés, amihez szükséges az urológiai és nőgyógyászati orvostechnikai eszköz. Ez a vizelettartási nehézségek diagnosztikáját, és ennek megfelelően a terápiás lehetőségeket (gyógyszeresen vagy műtét által oldható meg) térképezné fel. Ez nagyon sok ember döntését, helyzetét megkönnyítené. Ez egy olyan terület, amiről az emberek nem szívesen beszélnek. Nem szokták elmondani, ha ilyen problémával küzdenek, azt sem tudják sokan, hogy ezt meg lehet oldani.
Már megkezdtük ennek az említett eszköznek a beszerzését, tette hozzá dr. Szepesvári Szabolcs, hamarosan a kórházunkban lesz.

Dr. Szepesvári Szabolcs és Endrődi Ferenc Pál
Az Akker-Plus Kft. fennállása óta a cégvezetés folyamatosan törekszik arra, hogy segítő kezet nyújtson ott, ahol szükség van rá.

Harminc éve vagyunk ezen a piacon, tette hozzá Endrődi Ferenc Pál. Ez idő alatt nagyon sok helyi lakosnak, gazdasági társaságnak, önkormányzatnak tartozunk köszönettel azért, hogy megtiszteltek vásárlásaikkal. Sokat kaptunk tőlük, ezt szeretnénk ily módon is viszonozni. Mindig keressük azokat lehetőségeket, ahol egy-egy közösséget, szervezetet, jó célt támogathatunk.

A kiskőrösi cégnél bíznak abban, hogy az adományuk segítségével elindított új szakrendelés számos betegnek tud hathatós segítséget nyújtani.

Kiemelt kép: Akker-Plus Kft.

MEGOSZTÁS