Számtalan területen bénult meg a világ a pandémia következtében, ám a Kreatív Kakasoknak nem szegte alkotói kedvét a vírus. Még a gálarendezvények és díjátadók is későbbre halasztódnak. Ennek ellenére rendületlenül nyerik meg a kiírt pályázatokat Kecel tehetségei.

A kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola keceli diákjai Szentgyörgyi Erika művésztanár vezetésével részt vettek többek között a Bács-Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesülete által kiírt „Erdő Kincsei” 2020-as rajzpályzaton, ahol Herczeg Nikolett saját korcsoportjában első helyezést ért el alkotásával.

Herczeg Nikolett: “Erdő Kincsei” című műve
-Hirdetés-

Nyertesek között van továbbá legújabb árnybáb előadásuk is, „Hullajtja könnyeit az óceán” címmel. Ez a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galéria, Last Words online tárlatának keretében tekinthető meg, valamint a KecelMédia facebook oldalán is visszanézhető. A kortárs művészek és diákalkotók összefogásának célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás aggasztó csökkenésére. Ennek a pályázatnak most az adta a különlegességét, hogy Erika és tanítványai ugyanazon a tárlaton szerepelhetnek műveikkel. A kiállítás áprilisig látható az online térben, továbbá megtekinthető a KecelMédia Youtube-csatornáján.

„Hullajtja könnyeit az óceán” című árnybáb
A bábjátékban közreműködött Orcsik Zsófia Klára zongorán – Pelsőciné Barna Mária felkészítésével, verset mondott Pálinkás Szandra, a bábozók pedig Bakács Bettina, Bakos Laura, Farkas Anna, Herczeg Nikolett, Mencsik Ilona, Rácz Hanna, Rácz Kristóf, Salánki Izabella, Simon Jázmin, Turcsán Bertold és Varga Dorka voltak. Az előadás Szentgyörgyi Erika saját ötlete alapján készült.

Mindezek mellett már nemzetközi sikert is magáénak tudhat a csapat, hiszen egészen Kínáig küldték el pályamunkáikat az “AHOGY ÉN LÁTOM KÍNÁT” – Hetedik Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázatára.  

A versenyre 16 országól érkeztek rajzok. A kínai szakmai zsűri különböző korosztályonkénti elbírálásának alapján a  III. korcsoport első helyezettje Kovács Adrienn: „Kínai táj” című műve lett.

Kovács Adrienn: „Kínai táj” című műve
Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a keceli Kreatív Kakasoknak !

Írta, Képek: Csiszér Erika

MEGOSZTÁS