A vírus ellenére rengeteg fejlesztés valósult meg Tázláron az elmúlt év során: Ilyen a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, a tanyagondnoki busz vagy éppen az iskola, a tornaterem és a polgármesteri hivatal energetikai felújítása.

Milyen gondolatok, tervek vannak az idei évre? Bán Róbertet, Tázlár község polgármesterét kérdeztük.

Magyar Falu Programra milyen tervekkel készül a település?

Mint eddig is, most is szeretnénk kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek előrelépést jelentenek a falu számára. A most megjelenő pályázatok közül egyrészt a közösségi terek fejlesztésében gondolkodunk. Már korábban sikerült a művelődési házat felújítani, így leszigeteltük és szükséges eszközöket is vásároltunk. Jelenleg a felsőtelepi művelődési ház felújításában gondolkodunk, hiszen arra az intézményre is ráférne már az energetikai fejlesztés és további belső felújítási munkálatok is: tehát Tázlár község vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy megújuljon az épület kívül-belül.

Példának okáért a szigetelésre, színezésre, nyílászárók cseréjére valamint korszerű vizesblokk kialakítására szeretnénk pályázatot benyújtani. A padlózat – ami egy régi olajos hajópadló – is cserélésre szorul.

-Hirdetés-

Továbbá szeretnénk egy parkolási rendszert is kialakítani ott, hogy ne az út mellett kelljen megállniuk az autósoknak, hanem védettebb, kulturáltabb helyen.

Megerősített utat adott át Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Bán Róbert, Tázlár polgármestere

Az útjaink is mindig az elsők között szerepelnek a terveinkben. Korábban már sikerült több földes utat megerősítenünk, de amint lehetőségünk lesz, azokat szeretnénk leaszfaltoztatni is. A járdaépítést is folytatni fogjuk, hiszen vannak még olyan területek, ahol még nincsen járda.

Milyen tervekkel készülnek az új VMOP (hétköznapi nevén TOP2) pályázatokra?

Nagy terveink vannak. Az elsődleges az a Soltvadkert-Kiskunmajsa út felújítása, hiszen nagyon rossz állapotban van. Továbbá ugyanezen a szakaszon szeretnénk kerékpárút kiépítésére is pályázni, mivel fontosnak tartjuk, hogy turisztikai, egészségmegőrző és balesetmentes közlekedést segítő célokat szolgáló fejlesztésekre is pályázzunk.

Tázláron még nincs idősek otthona, és úgy érezzük, hogy muszáj ezen a területen is terveznünk.

Ha lesz megfelelő pályázati lehetőség, akkor elgondolkodunk hogy milyen formában tudunk elindulni a fejlesztésben ezen a területen.  

Tázlár Község Önkormányzatának beküldött tervei:

  • Útfelújítás Soltvadkert-Kiskunmajsa 5405 sz.út, Kiskunhalas-Tázlár-Fischerbócsa 5406 sz. út
  • Kerékpárút építése Soltvadkert-Tázlár-Kiskunmajsa között
  • Közbiztonság fejlesztése 
  • Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyságának fejlesztése 
  • Sport infrastruktúra fejlesztése 
  • Idősek szociális ellátásának fejlesztése 
  • Idegenforgalmi szálláshelyek kialakítása 
  • Tázlár község vízgazdálkodásának fejlesztése
  • Szennyvízelvezetés kiépítése, fejlesztése 
  • Megújuló energia-felhasználás (termelés, felhasználás) fejlesztése Tázlár közigazgatási területén

Tehát elmondható, hogy fejlesztési tervekből idén sincs hiány Tázláron.

Kapcsolódó cikk
Felújított utat adtak át Tázlár-Felsőtelepen
Felújított utat adtak át Tázlár-Felsőtelepen
A tegnapi napon ünnepélyes keretek között átadta az újonnan elkészült útszakaszt Bányai Gábor országgyűlési képviselő és  Bán Róbert, Tázlár község...
MEGOSZTÁS