A tegnapi napon ünnepélyes keretek között átadta az újonnan elkészült útszakaszt Bányai Gábor országgyűlési képviselő és  Bán Róbert, Tázlár község polgármestere Tázlár- Felsőtelepen.

E kivitelezés a település 2020-ban benyújtott Magyar Falu Program pályázataiból elsőként megvalósuló eredménye.

Nagy út áll e fejlesztés mögött

-Hirdetés-

Az átadó beszédében Bán Róbert, Tázlár község polgármestere elmondta, hogy az átadott útszakasz felújítására irányuló pályázatukat 2020 nyarán adták be, melynek az elkészültét az ott élők már nagyon régen várták.

Felújított út váltotta fel a saras, gödrös, állandóan javításra váró, ezáltal sok gondot, feladatot és súrlódást okozó útszakaszt.

Hozzátette: ezt az utat már az erre járók nap, mint nap használhatják és reméli, hogy úgy vigyáznak majd rá, hogy hosszú időn keresztül megkímélje őket az eddig megszokott saras, gödrös, állandóan javításra váró, ezáltal sok gondot, feladatot és súrlódást okozó útszakasztól.

„Mindezt köszönhetjük Magyarország Kormányának, Gyopáros Alpár kormánybiztosnak, aki a Magyar Falu Programot koordinálja, továbbá Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek és munkatársainak is, akik kiemelt figyelmet fordítottak erre a projektünkre is”

– tette hozzá a polgármester. 

A polgármester külön megköszönte a kivitelezésben résztvevő szakemberek munkáját is: így Kóródi Lászlónak az út megtervezését, Halasi Lászlónak az út megépítését, Erdélyi Róbertnek a rendszeres ellenőrzést a felmerült problémák megoldását és nem utolsó sorban az ott lakóknak az építkezés ideje alatt tanúsított megértéséért és türelméért.

Ezzel „a pohár félig van csak tele”

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, egy olyan út lett fejlesztve a Magyar Falu Program keretében, melyre nem volt kormányzati törekvés az elmúlt 50 évben.

Bányai Gábor: „ennél a pontnál nem érdemes megállni a településnek”

Hozzátette: ennél a pontnál nem érdemes megállni, amint lesz mód és forrás, és a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesésen is túl lesz a magyar gazdaság, akkor a most előkészített útalapnak a leburkolását is meg kell lépnie a településnek.

„Az út befejezésével lesz majd teljes az öröm” 

– tette hozzá a képviselő.

Folytatódnak a tázlári fejlesztések

Bán Róbert a beszédében kitért a folyamatban lévő beruházásokra is. Hamarosan elkészülhet Felsőtelepen – szintén a Magyar Falu Program által nyújtott forrásból – a temetőig vezető járda is, melyre 4 millió forintot nyert az önkormányzat.

A jövő héten átadásra kerül a polgármesteri hivatal, az iskola és tornaterem energetikai felújítása is, melyre összesen 139 millió forintot kapott a település Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által nyújtott forrásból. A kerékpárút is átadásra kerül, mely összeköti a két településrészt. Ezt a fejlesztést is TOP pályázatból valósították meg, melyre bruttó 100 millió forintot nyert a település.

Hamarosan elszámolásra kerülhetnek a Birkózóterem építésére, valamint a Mini Bölcsőde fejlesztésére irányuló pályázatok is. Mint elhangzott, a tázlári önkormányzat hozzájárult a Tázlári Rozmaring Asszonykórus 550.000 forintot, valamint a Tázlári FC 1.433.000 forintot nyert pályázatának a beadásában is. 

Ünnepélyes átadások időpontjai

A kerékpárút építése Tázlár belterülete és Felsőtelep között elnevezésű beruházás ünnepélyes átadására 2020. november 11-én 14 órakor kerül sor az 5405-ös út, az ipari útra átvezető kerékpárút szakasznál.

Az iskola, tornaterem és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésének ünnepélyes átadására 2020. november 11-én 15 órakor kerül sor a hivatal előtti parkolóban. (Templom köz 2.)

A megvalósult fejlesztéseket átadják: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke valamint Bán Róbert László, Tázlár község polgármestere.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)