Csengőd Község Önkormányzata az MFP-TFB/2020 kódszámú, Magyar Falu Program keretében meghirdetett Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése című kiírásra benyújtott pályázata a 2020. október 12-én megjelent döntési lista alapján 14 555 969 Ft támogatásban részesült.

A sikeres pályázat eredményeként lehetőség nyílt a régi tanyagondnoki busz cseréjére, ezzel is segítve a külterületen élő lakosság kiszolgálását, valamint az idősek gondozását.

A kilencszemélyes kisbusz március 3-án érkezett meg a csengődi községháza épülete elé. Átadásakor jelen volt Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott, hogy választókörzetében nincs olyan település, amely ne lenne nyertese a Magyar Falu Program pályázati kiírásainak. –Jó egészséget és örömteli, balesetmentes használatot kívánok a buszhoz, örülök, hogy a csengődiek ismét tudtak egy nagyot lépni! – fogalmazott a képviselő.

-Hirdetés-

Pivarcsi Csaba polgármester köszönetét fejezte ki Font Sándornak, valamint Kelemenné dr. Gszelmann Aliznak, Csengőd jegyzőjének, aki a pályázattal kapcsolatos munka oroszlánrészét végezte. A polgármester elmondta, a kisbusz a lehető legjobbkor érkezett, hiszen a járványhelyzet miatt az arra rászoruló regisztrált lakosok oltópontokra szállítását a tanyagondnokok segítségével oldják meg. A busz első „munkanapján” útja a kalocsai oltópontra vezet majd, ahová csengődi szépkorúakat szállítanak el a Família Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai, hogy a koronavírus elleni első oltásukat megkaphassák.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS