2020-ban csatlakozott a Térzene Programhoz Kecel városa, ahol az első előadást egy évvel ezelőtt, március közepén rendezték meg a Városi Könyvtár és Művelődési Ház mellett, a szabadtéri színpadon, ahol a Filharmónia Rézfúvós Együttes adott koncertet. Ezt még további tizennyolc remek, és felejthetetlen koncert követte egész éven át, különböző zenekarok, együttesek, zenészek előadásában. Ezekről hírportálunk több ízben is képes beszámoló keretein belül adott hírt. A Térzene Programnak köszönhetően olyan előadókat ismerhettünk, hallgathattunk meg, melyekre jószerivel kevés esélyünk lett volna. Felejthetetlen órákat szereztek ezzel a közönségnek. 

Kapcsolódó cikk
A TérZene program keretében szálltak a dallamok Kecelen
A TérZene program keretében szálltak a dallamok Kecelen
A barátságtalan időjárás ellenére szép számú hallgatóság gyűlt össze március 13-án, pénteken délután a Városi Könyvtár és Művelődési Ház mellett,...

Idén még több településre jut el a Térzene Program: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatára már kis települések önkormányzatai is jelentkezhetnek.

Az Emmi keddi tájékoztatása szerint az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján idén módosítanak a pályázatok lebonyolításán annak érdekében, hogy a jövőben minél több település lakói részesüljenek az ingyenes zenei élményből.
-Hirdetés-

Támogatási kérelmet 2021-től már nem az előadóművészek, hanem az önkormányzatok adhatnak be. A korábban csak az 5000 fő feletti városokra kiírt pályázat szintén módosul, így már kis települések is tarthatnak rendszeres előadásokat – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kapcsolódó cikk
A TérZene koncertsorozat folytatódik Kecelen
A TérZene koncertsorozat folytatódik Kecelen
Térzene Programot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága a zene világnapján. A program Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár...
A nyertes településeknek vállalniuk kell, hogy 30 alkalommal biztosítják a koncerteket köztereiken. A vissza nem térítendő támogatási keret 900 millió forint, az igényelhető támogatás 7,5 millió forint a vállalt 30 alkalomra.

Mint felidézik, a Térzene Programot azzal indította útjára az Emmi, hogy a települések közterein újra rendszeresen felcsendüljön a minőségi magyar zeneművészek klasszikus-, világ- és népzenéje. Bár a programot a világjárvány alatti korlátozások miatt módosítani kellett, a részt vevő zenekarok gyorsan és hatékonyan reagáltak a megváltozott körülményekre, és bérházak előtti tereken, utcákon villámkoncertekkel szórakoztatták az otthonukba zárt lakosságot.

Kapcsolódó cikk
A Keceli TérZene Koncertsorozat előadója, a DixImage Acoustic Band volt
A Keceli TérZene Koncertsorozat előadója, a DixImage Acoustic Band volt
Már számos alkalommal volt szerencséjük a Keceli és környékbeli zeneszeretőknek részt venni a TérZene, 35-40 perces minikoncertjein. Minden alkalommal más-...
A 2019. október 1-jén, a zene világnapján indított programban eddig csaknem 17 ezer zenész vett részt és több mint 2000 koncerttel ajándékozták meg a lakosságot.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: VIRA.HU archív / Varga Eszter

MEGOSZTÁS