A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2019. november 29. napján nyújtott be támogatási kérelmet Kiskőrös Kulturális Központ Közösségalapú Fejlesztése Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében a Kiskőrösi Kulturális Központ Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Civil szervezetek tevékenységét segítő egyéb infrastrukturális fejlesztések” című, TOP-7.1.1-16-H-052-3 kódszámú felhívásra. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Régi bútoraikat beépített polc-és szekrényrendszerre cserélték
-Hirdetés-

A megítélt 3.324.454,-Ft támogatásból a Petőfi Sándor Városi Könyvtár emeletén multifunkciós közösségi térként működő klubhelyiséget alakítottak ki az intézményben helyet kereső és találó kisközösségek, a Kölyök-, Kamasz- és Csevegő Klub számára. A klubhelyiségként, rendezvények, és szakköri foglalkozások helyszíneként használható közösségi tér kialakítása során belsőépítészeti kialakításokat, felújításokat, és kisléptékű infrastruktúra fejlesztéseket valósítottak meg: ablakot cseréltek, festettek és mázoltattak, régi bútoraikat beépített polc-és szekrényrendszerre cserélték. A munkálatokat kivitelező Kőröskom Kft. sikeresen, határidőre befejezte a projekt kivitelezését. A tárgyi eszközök beszerzése keretében informatikai eszközöket (számítógépet tartozékokkal, projektort és vetítővásznat, valamint kamerát és mikrofont), szoftvereket vásároltak, amelyek a klubfoglalkozások eredményességét segítik.

A projekt sikeresen lezárult. A felújított klubhelyiségben tartott összejövetelek lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy a nyugdíjas és a 10-18 éves lakosság tagjai találkozhassanak egymással, és civil szervezetekkel együttműködve újjáéleszthetik a közösségi tevékenységeket a településen.

A projektről bővebb információt a www.psvkkiskoros.hu oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg

További információ kérhető:

Turán Istvánné igazgató
Petőfi Sándor Városi Könyvtár
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/b.
78/311-955 
E-mail: clldkonyvtar@gmail.com

Sajtóközlemény 
Petőfi Sándor Városi Könyvtár

2021. március 17. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS