A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság 16. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Soltvadkerti TE csapata. Az együttes március 21-én a kalocsai Gézengúz UKC gárdáját látta vendégül a járványügyi helyzetre való tekintettel zártkapus mérkőzésen.

A találkozón a soltvadkerti csapat 25-22 (13-11) arányú vereséget szenvedett: Csernák – Marosi 3, Piller, Opauszki 3, Farsang 1, Thiesz 8, Kincses 4. Csere: Angebrandt (k), Herceg 1, Pálinkás 1, Szentgyörgyi, Turi 1, Ürmösi.

-Hirdetés-

A mérkőzést nagyszerűen kezdte a hazai gárda és az elején 5-1-es vezetésre tettek szert. A soltvadkertiek a mérkőzésnek ebben a szakaszában jól védekeztek és támadásban is eredményesek voltak, így sokáig tartották a 4 gólos előnyüket és csak a félidő végére tudtak felzárkózni jobban a vendégek.

Thiesz Tamás (a képen sárga mezben jobbra) volt a legeredményesebb soltvadkerti játékos, aki 8 gólt szerzett a mérkőzésen

Meg kell említeni, hogy a 25. percben egy ütközés után a soltvadkerti csapatból Marosi Dávidot piros lappal kiállították a játékvezetők. A szünet után az „öltözőben maradt” a soltvadkerti csapat és gyorsan megfordította a mérkőzés állását a kalocsai gárda (13-14). Ez a második félidei kezdés rányomta bélyegét a mérkőzés további alakulására, mert innentől fokozatosan átvette a vezetést a vendég együttes és az utolsó perceket már háromgólos előnnyel várták (20-23). A soltvadkertiek nem tudták semlegesíteni a kalocsaiak 13 gólt dobó átlövőjét Kovács Ákost és a második félidőben védekezésben elkövetett hibák miatt szenvedtek vereséget.

Nagy Máté – Soltvadkerti TE edzője

Nagy Máté – Soltvadkerti TE edzője:

-Tudtuk, hogy a Kalocsa személyében egy fiatal, sokat futó, gyorsan játszó csapattal találjuk majd szembe magunkat. Felhívtam a figyelmet arra, hogy gyorsan zárjunk vissza védekezésnél és a beállós játékunkat erőltessük. Sajnos ezekből a taktikai elemekből nem tudtunk mindent maradéktalanul megvalósítani. Csalódott vagyok a játék és az elért eredmény miatt, de ez elmondható az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményükről is. Most egy hullámvölgyben vagyunk, amiből görcsös akarással próbálunk kijönni és ez rányomja bélyegét a játékunkra. Valamit változtatnunk kell, hogy ebből kijöjjünk mihamarabb. Ezzel a vereséggel most egy kicsit lejön a játékosok válláról a teher, mivel innentől kezdve nem csak a mi kezünkben van annak a sorsra, hogy a legjobb négy között végezzünk az alapszakaszban és játszhassunk majd a rájátszásban az érmes helyekért. Fel kell emelnünk a fejünket, megyünk tovább, dolgozunk és reménykedünk abban, hogy a sors ad még lehetőséget céljaink megvalósításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS