2020. decemberében indult el a koronavírus elleni védőoltásra a regisztráció, azonban automatikus üzenet híján eddig csak találgathattunk, hogy rendben lezajlott-e a folyamat.

-Hirdetés-

A kétségek megszüntetése végett a mai napon elindult az a központi online portál, ahol bárki lekérdezheti, hogy sikeres volt-e a regisztrációnk az oltásra:

https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/index.jsp

A lekérdezéshez csupán 2 adatunkra van szüksége a rendszernek: a TAJ számunkra és a születési dátumunkra. Továbbá, ha bepipáljuk, hogy nem vagyunk robotok – és nem is érezzük magunkat annak – akkor kétféle választ kaphatunk:

  1. Amennyiben rendben megtörtént a regisztrációnk és nyilvántartanak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő regiszterében:

IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt.

2. Ha elrontottunk valamit és sikertelen regisztráció történt:

NEM. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával

Az utóbbi válasz 2 okra vezethető vissza: 1. a regisztráció még nem érkezett be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (tehát viszonylag frissen regisztráltunk) . 2. Rossz adatot közöltünk a regisztrálás során. Amennyiben levelet írunk az adatvedelem@neak.gov.hu-ra, akkor ott kijavítják a tévesen közölt személyes adato(ka)t. 

MEGOSZTÁS