” Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed! “

Szól az idei Föld órája jelmondata. Az akció azonban már koránt sem csupán a 60 perces lekapcsolásról szól. Sokkal inkább arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, de minden szereplő – kormányok, vállalatok és egyének – tehet azért, hogy megállítsuk ezt a tendenciát. Hiszen csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet.

A WWF Magyarország arra kéri a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy március 27-én, 20 óra 30 perctől egy órára kapcsoljanak ki otthonukban minden elektronikus berendezést, és oltsák le a világítást. Ezzel kifejezhetjük támogatásunkat természeti értékeink megóvása mellett.

-Hirdetés-

Ha csatlakoznának a kezdeményezéshez, akkor regisztráljanak a www.foldoraja.hu oldalon! Településként csatlakozna? A www.foldoraja.hu oldalon erre is lehetőség van.

“Hisszük, hogy a Föld órája erejét valójában a sok-sok apró cselekedet, helyi esemény adja. Mert együtt lehetséges.”- írják a WWF Magyarország felhívásában.

A WWF Magyarország felhívása

Budapest is csatlakozott a Föld órája akcióhoz, ezért szombat este egy órára lekapcsolják a város díszkivilágítását – közölte Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely kiemelte, a klímaváltozás hatásai Budapesten is egyre fokozottabban jelentkeznek: folyamatosan növekszik a hőségnapok száma, gyakoribbak a károkat okozó viharok, a hirtelen lezúduló nagy esők.
Hozzátette, “most a legfontosabb, hogy összefogjunk és közösen legyőzzük a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei velünk maradnak”.
A ma problémái miatt nem feledkezhetünk meg a holnap kihívásairól sem. Hisz ne feledjétek: ha a bolygónkat védjük, egymást védjük!” – hangsúlyozta a politikus.
A díszkivilágítás este fél kilenctől fél tízig lesz lekapcsolva.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A szervezet célja, hogy az akcióval felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra, a természeti értékek gyorsuló ütemű pusztulására és a környezettudatos életmód fontosságára.

Forrás: MTI, WWF Magyarország 
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS