A Soltvadkerti Evangélikus Óvoda SZMK vezetői, Galántainé Pivarcsi Eszter és Németh-Garami Helga ötlete a mai napon megvalósult, hiszen egy gyönyörű tojásfát sikerült megalkotni.

-Hirdetés-

A soltvadkerti Evangélikus Templom melletti Luther téren álló egyik fát díszítették fel a mai délután az előzetesen beérkezett tojásokkal. Díszesebbnél-díszesebb tojások ékesítik a fát, ezzel hirdetve a tavasz beköszöntét a Soltvadkertre érkező átutazók és itt lakók számára.

Több éves hagyomány, hogy minden ünnepkor feldíszítjük az óvodát, azonban az óvoda zárva tartás miatt, nem tudják ezt megvalósítani. Ekkor született meg az ötlet, miszerint tojásfát díszítenek fel a város lakossága részére.

1070 db tojást sikerült felfűzni, majd elhelyezni a templom melletti fán.

Első alkalommal került meghirdetésre, így nagy részét az ötletgazdák vásárolták meg, azonban néhány tucat tojás érkezett a lakosoktól is. A szervezők bíznak abban, hogy nagy sikere lesz a fának, így hagyományt tudnak teremteni ebből a csodálatos kezdeményezésből. 

A tojás ősidők óta az örök megújulás, az elpusztíthatatlan élet szimbóluma, ezért is vált a tojásfa díszítés egyre népszerűbb húsvéti jelképpé. A tojásfát közösen díszíthetjük, így az összetartozást is jelképezi. A veszélyhelyzet sajnos nem tette lehetővé, hogy meghirdessék a közös fa díszítést, így a jelenlegi járványhelyzetben az előzetesen összegyűjtött tojások jelképezik ugyanezt.

Mindannyian reméljük, hogy a jelenlegi pandémiás helyzet hamarosan megszűnik, így már a tojásfa elbontása és a jövő évi díszítés már egy igazi közösségi program tud lenni.

Ezzel a tojásfával kívánnak mindenkinek Áldott Húsvéti Ünnepeket és jó egészséget: Galántainé Pivarcsi Eszter és Német-Garami Helga

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS