Varga Szabolcs és Vargáné Topor Erika kertészmérnök házaspár a vidéki életmódot választották, ezért néhány évvel ezelőtt Tabdira költöztek, ahol valódi csodát varázsoltak a homokon.

(Kép forrása: facebook.com/gourmetanddelicious) 

Természetközeli módon, a tájba illeszkedő gazdálkodást folytatnak, de nagyon sok innovatív megoldást is alkalmaznak. Ilyen a vicking bed önműködő öntözés, a földbe süllyeszett Walapini indián üvegház, de a kreativitásukat a termékcsalád nevében megtalálható gourmet világában is kamatoztatják. Jelen vannak a közösségi média minden elérhető szegmensében, hatékonyan alkalmazzák a korszerű marketing kommunikációs eszközöket. Számos népszerű bevásárlóközösség elismert beszállítói és a budai Czakó Termelő Piaczon is hétről-hétre várják az elkötelezett törzsvásárlókat.

-Hirdetés-

Fő termékük a prémium minőségű chili szószok és chili őrlemények, amelyek saját termesztésű chiliből készülnek 100%-os töménységben, könnyedtől az extra erősekig. A tömény chili szószok hosszú érlelés után kerülnek palackokba, a hagyományos amerikai recept szerint. Igazi Guiness-rekorder chilikkel dolgoznak, az összesen közel 40 fajtából a legkülönlegesebb szószminőséget is meg tudják alkotni. A chiliket a szószok készítése előtt színre válogatják, így lesz tökéletes a piros, sárga, zöld vagy épp fehér szósz is.

Erika és Szabolcs (Kép forrása: facebook.com/gourmetanddelicious)

Az ízletes ételek kedvelőinek szószok és mártások sokaságát, illetve a díjnyertes lekvárkülönlegességek mellett friss zöldfűszer- és teakeverékeket kínálnak, egyenesen a kertből. Ezekből szinte gyerekjáték jó ételeket készíteni, mert lehet mártás, öntet vagy pácolás, csak a képzelet szab határt. A Diólekvár 2019-ben az Év Kiváló Terméke díjat is megkapta.

Forrás: https://www.bacskiskun.hu/

MEGOSZTÁS
Írta: vira