Kabátok nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket, igaz? Szerencsénkre a divattervezők számtalan darabot dobtak már a piacra, amelyek közül szabadon válogathatunk. Melyek a legnépszerűbb fazonok, amelyeket kötelező beszerezni?

A női átmeneti kabát minden nő ruhatárának alapvető eleme tavasszal és ősszel, méghozzá azért, mert amellett, hogy melegen tart, megjelenésünkre is előnyösen hat. Olvasd el bejegyzésünket, hogy megismerd a legújabb trendeket.

A női átmeneti kabátok megjelenése
-Hirdetés-

Az átmeneti kabátok a 60-as évek elején jelentek meg Amerikában, majd gyorsan átterjedtek Európa minden országába. Eleinte igen unalmas megjelenéssel rendelkeztek, általában fekete vagy barna pamutból voltak, egy-egy zsebbel az oldalukon.

A funkciójukat már akkor is betöltötték, hiszen könnyű anyagból készültek és hatékonyan védtek a hideg vagy eső ellen, de a divat még nem hozta el azt, ami később olyan népszerűvé tette őket. A 80-as évektől kezdve egyre több színben és variációban jelentek meg. Elkezdték észrevenni a fogyasztók és a divattervezők is, hogy milyen csodálatos kincsesbánya rejlik az átmeneti kabátokban. 

Kedvenc fazonjaink

Innentől nem volt megállás, egyre több és több variáció érkezett a piacra és ezzel együtt a kereslet is folyamatosan nőtt. Az egyszerű fazonok mellett megjelentek a színesebb, különlegesebb darabok.

A legnépszerűbb fazonok közé tartoznak a műbőr kabátok, motoros dzsekik, amelyek kifejezetten jól mutatnak sportos, de elegáns szettekhez is. Ha ilyen kabátot választasz, garantáltan vagány és trendi lesz a megjelenésed. Ezekből a darabokból is találhatsz extrább fazonokat, de maradhatsz a klasszikus mellett is.

Sokan kedvelik a ballonkabátokat, amelyeket eleinte kifejezetten az elegáns stílushoz párosítottak, de gyakran láthatjuk edzőcipővel kombinálva. Viseld úgy, ahogy szeretnéd, azt elárulhatjuk, hogy bármelyik stílus mellett is döntesz, jól fogsz kinézni.

A női dzsekik közül a népszerű kategóriába tartoznak még a többféle színű steppelt kabátok és a sportos széldzsekik is. Ezeket a típusokat válaszd akkor, ha kirándulni, sétálni mész, de ha úgy tartja kedved, akkor egy edzőcipővel és farmerral párosítva a hétköznapokon is tökéletes viselet.

Összegzés

Ha nincs egy ruhadarab sem a szekrényedben, amit átmeneti kabátnak nevezhetnél, ne habozz, szerezz be egyet, garantáltan nem fogod megbánni. Választhatsz egy praktikus darabot, sok különböző apró zsebbel, vagy egy örök klasszikus, egyszerű feketét. A variációk tárháza végtelen, ha eddig még nem tetted, csapj le kedvenc női átmeneti kabátodra!

Írta: Galambos Dániel
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS