Vigyázat: a bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros email hivatkozására kattint! 

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit (logó) használó, veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis emailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. A levélben látható „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot” feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak. Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra! – írja a Magyar Posta

-Hirdetés-

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta tavaly a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Vállalatunk azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz és kérjenek megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Magyar Posta Zrt.
2021. április 6. 

Kapcsolódó cikk
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket csalók
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket csalók
A karantén-szabályok életbe lépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. A helyzet új...

Kiemelt kép: illusztráció