Ebben az évben sem tudnak a város képviselői lakossági fórumokon beszámolni az elmúlt év önkormányzati munkájáról, az elért eredményekről, fejlesztésekről és a jövő terveiről. Ezért a következő hetekben a televízió képernyőjén szeretnének a városvezetők az elmúlt év elvégzett feladatairól számot adni.
Markó Ferenc, a 8-as számú választókerület képviselője a Kiskőrös TV-ben tartotta meg rendhagyó lakossági fórumát.

Markó Ferenc önkormányzati képviselő a Damjanich utcai gyalogos forgalommal kapcsolatban elmondta, hogy a biztonságos közlekedés érdekében szükségessé vált a járdaépítés.

Markó Ferenc: „Szükségessé vált a járda kialakítása a Damjanich utcában”
-Hirdetés-

Mivel az utca mérete kicsi, viszont ehhez képest nagy forgalmat bonyolít le. A képviselő rámutatott: a keskeny úton emiatt balesetveszélyes a közlekedés, ezért szorgalmazni fogja egy kellő méretetekkel rendelkező járda kiépítését a Damjanich utcában. 

Az új Kőrisfa Óvoda bensőséget, harmóniát tükröz, és minden ízében gyermekközpontúságot hirdet

A városatya az újonnan épülő hatcsoportos óvodával kapcsolatban elmondta, hogy az intézmény várhatóan szeptembertől már fogadni fogja a gyermekeket. Az építési projekt nem zárul majd le az épületépítéssel: mivel a legtöbb szülő gépjárművel viszi a gyermekét az óvodába, ezért a környező utakat is fel kell újítani, melyek a beruházással összefüggő teherhordással tönkrementek.

Az óvoda megépülését követően kezdődhet meg az új piaccsarnok kialakítása: Markó Ferenc elmondta, hogy az első ütemben a földszint kerülhet kialakításra, és ahogy az önkormányzat lehetősége adódik, folytatódik a felső szint kialakítása is. Emellett az udvari rész kialakítására is kiemelt figyelmet fordítanak.

Rekortán futópályára nyújtott be pályázatot a kiskőrösi önkormányzat

Markó Ferenc az új záportározóval kapcsolatosan kifejtette, hogy hamarosan a városi sport-és szabadidő tevékenységek egyik központjává válhat a tározó közvetlen környezete, hiszen hamarosan új, rekortán típusú futópálya fog megépülni ott.

Képek forrása: vira archívum

MEGOSZTÁS