Dr. Sőreghy András, vagy ahogy a legtöbben ismerték, a „Doktor Úr” 1951-ben született Szegeden. Édesapja nyomdokait követve állatorvosként doktorált, majd dolgozott Baján és Kiskunmajsán is, ahonnan 1980 májusában nevezték ki Kecelre, körzeti állatorvosi tisztség betöltésére, később hatósági állatorvosként járt el.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

A több évtizedes szolgálati jogviszonya alatt számtalan változáson ment át az állatorvoslás; az egyszerű gyógyítás az elmúlt időszakban sokrétű ellenőrző tevékenységgel és jelentős jogszabályi előírásokkal, valamint adminisztratív feladatkörökkel bővült. Ennek ellenére olykor szigorú természete mellett minden feladatát becsületesen teljesítette. Hivatásában munkaszeretete volt a hajtóerő, példátlan munkabírása és precizitása pedig nemcsak a kollégák nagyrabecsülését és tiszteletét, de a szakma elismerését is kivívta.

Imádott a Balatonon lenni, így – ha tehette – oda vonult el a mindennapok elől, fáradalmait kipihenni, gondolatait rendezni.

Munkaszeretetét kizárólag a szerető és összetartó családja, három gyermeke és különösen pedig három kicsi unokája iránti imádata múlta felül, értük dolgozott egész életében, és ők azok, akikről bárhol és bármikor büszkén mesélt.

Bár már évek óta a nyugdíjas élet örömeit élvezhette volna – immáron kicsi unokái körében – mégis szó szerint élete végéig dolgozott és segített, ahol szükség volt rá.

A szerető és gondos családfő életének 70. évében 2021. április 16. napján hunyt el, de égi szemeivel azóta is bizonyára imádott unokáit figyeli, és élvezi családja szeretetét, és a többség megbecsülését.

MEGOSZTÁS