Napelemes rendszer telepítése a Shredex Kft. Kiskőrös, Petőfi Sándor út 53. sz. alatti ingatlanára a Széchenyi 2020 program keretében.

A kiskőrösi Shredex Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2019.10.01-jen meghirdetett Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című felhívása alapján támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a támogató támogatásra alkalmasnak minősített. Az elnyert Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás összege 5,2 millió Ft. A projekt teljes költsége 9,5 millió Ft.

-Hirdetés-

A Shredex Kft. a GINOP-4.1.4-19-2020-00840 azonosítójú pályázati konstrukció keretében a Kiskőrös, Petőfi Sándor út 53. szám alatti épületére villamos energia előállítására alkalmas napelemes rendszer kiépítését valósította meg az Optimum Solar Home System Kft közreműködésével.

A beruházás eredményeként az épület megújuló energiaforrásokra alapozott működésének érdekében egy 38,72 kwp méretű hálózatra köthető napelemes háztartási kiserőmű kiépítése valósult meg, mely segítségével az üzem áramfelhasználása jelentős részét fedezni tudja.

A projekt során beszerzésre került 102 db K2 Solar System, és 19 db SOLARDIREKT VarioTwin tartószerkezet, amelyek garantálják a napelemes rendszer biztos elhelyezkedését a tetőn. A projekt keretein belül beszerzésre kerül továbbá 1 db ABB TRIO-27.6-TL-OUTD-S2X és 1 db ABB TRIO-5.8-TL-OUTD-S típusú inverter, amely a napelemek által megtermelt DC áramot alakítja át a fogyasztók által felvevő váltóárammá.
A projekt költségvetésének részét képezi a tervezés, a munkavédelem, valamint a szállítási díjak is.

A fejlesztés hatására az elektromos energia igény teljes mértékben fedezésre kerül a beruházás által. A megtakarított költségeket az edzőterem folyamatos fejlesztésére, a dolgozók bérének emelésére fordítjuk. A napelemes rendszer kiépítésének eredményeképpen számottevően csökken majd az ingatlan káros anyag kibocsájtása.

Shredex Kft. sajtóközlemény
Kiskőrös, 2021.04.08.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS