Az ország és járásunk számos településének közösségi terein láthatunk olyan szíveket, amelyek színes kupakokat rejtenek.  A szívekben összegyűlt, majd beváltott kupakokból befolyt összeg általában jótékony célt szolgál, mellyel beteg, nehéz sorsú embertársainkat segíthetjük. Felajánlásból készült egy ilyen szív Csengődre is, melyet az egyik legforgalmasabb helyen, az orvosi rendelők előtt helyeztek el.

 

-Hirdetés-

Gurbai-Flajsz Erika és férje, ifj. Gurbai László kezdeményezte a szív felállítását és ők állták a költségeit is, s mint azt Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, az önkormányzat közreműködött az alap betonozásában, az elhelyezésben. Amellett, hogy nem ez az első önkéntes akciójuk, Erikának, aki a csengődi iskolában tanít és az ökocsoport vezetője, szívügye a környezetvédelem is. Mint mondta, ​az iskolás gyerekek Németh Istvánné tanárnő koordinálásával már három éve gyűjtik a kupakokat egy súlyosan beteg fiatalnak. A szívet Váradi Norbert kecskeméti vállalkozó készítette, aki ilyen nagy méretű változatot eddig nem is alkotott még.

A szívbe ásványvizes és üdítőitalos palackok, tejesdobozok, flakonos tisztálkodási és tisztítószerek műanyag kupakjai kerülhetnek tiszta, szennyeződésektől mentes állapotban. Érdemes ügyelni arra, hogy fém vagy parafa anyag ne kerüljön a kupakgyűjtőbe.

És miként lesz a kupakokból segítség?

A kis műanyagokat cégek vásárolják fel, és a „sok kicsi sokra megy” elve érvényesül itt is. Érdemes tehát nem kihajítani, hanem összegyűjteni és a szívecskébe helyezni a kupakokat, segítve ezzel nemcsak rászoruló embertársainkat, hanem megóvni Földünket, s benne magunkat is a műanyaghulladéktól.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS