Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 azonosítószámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 206 982 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból, illetve Kecel Város Önkormányzata és a Csendes Ősz Idősek Otthona saját forrásából az idősek otthona épületének bővítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként az utcafronton lévő százéves, funkcióváltás miatt többször átépített, állagában sem megfelelő épület elbontásra kerül és a helyére egy korszerű, akadálymentes nappali ellátó és szociális étkező épület épül.

-Hirdetés-

Az új épület bővítményben fog történni az idősek étkeztetése és a nappali ellátásban részesülők közösségi foglakozásainak megszervezése. Az új épületrész magába foglalja majd a közösségi együttléthez, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges többfunkciós közösségi teret, a nemenként elkülönített pihenőszobákat, a személyi tisztálkodásra szolgáló helyiségeket, az alapszolgáltatási feladatok ellátását kiszolgáló irodákat és a programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolására alkalmas helyiséget, valamint a portát.

A várható eredmény: A beruházás lehetővé teszi az igényeknek, életkori sajátosságoknak megfelelő, magasabb színvonalú ellátás biztosítását.

Sajtóközlemény

MEGOSZTÁS