A kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy szeretnék kölcsönösen elismertetni a vakcinaigazolványokhoz fűződő jogokat. Magyarország kétoldalú megállapodásokat köt majd minden olyan állammal, amely nyitott erre. Így a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek ugyanolyan előnyei lesznek az érintett országokban, mint a helyi védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ugyanez fordítva is igaz lesz: a magyar kormány is elfogadja más államok védettségi igazolványait – mondta.

-Hirdetés-

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter [Fotó: koronavirus.gov.hu]
A hiányzó védettségi igazolványok pótlására a kormány világos eljárásrendet alakít ki, amelyet a miniszterelnök ismertet a péntek reggeli rádióinterjújában.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy sok panasz érkezett a kormányhivatalokhoz a vakcinaigazolványokkal kapcsolatban.
Kiemelte, hogy több mint 4,5 millió ember jogosult az okiratra, ez az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb logisztikai akciója, előfordulhatnak technikai nehézségek. A kormány mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban pótolja a meg nem érkezett igazolványokat – nyomatékosította.

Kapcsolódó cikk
Április utolsó napjaiban már a szolgáltatások széles köré is megnyílhat
Április utolsó napjaiban már a szolgáltatások széles köré is megnyílhat
Jövő hét közepén meglesz a 4 millió- mondta április 23-án pénteken, Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című...

Forrás:MTI, koronavirus.gov.hu
Kiemelt kép: index.hu

MEGOSZTÁS