Jövő hét közepén meglesz a 4 millió- mondta április 23-án pénteken, Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

4 millió beoltottnál – ezt várhatóan szerdán, vagy csütörtökön elérjük – megnyitjuk a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványa.
Ezek a szolgáltatások: a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, a mozik, a fitness- és edzőtermek, az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, a játszóházak, a múzeumok, a könyvtárak és a sportesemények. Valamint kinyithatnak a szállodák, és az éttermek belső helyiségei is azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, tette hozzá a kormányfő.
 
A veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán fontos, hogy a járványveszély nem múlt el, az ország pedig nem lehet cselekvőképtelen. Szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása, mert a kormány a nyáron is döntéseket kell hozni, amikor a Parlamentben nyári szünet van. Bár egyre kevesebb korlátozás lesz, ahogy újraindítjuk az életet, ettől még a kormánynak akcióképesnek kell lennie.
 
Kapcsolódó cikk
A kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet
A kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet
A veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek hatályát februárban hosszabbították meg 90 nappal, ami május 23-án járna le. Törvénymódosító javaslatot nyújtott be a kormány...
 
A magyar jogrendszer nagyvonalú és bölcs, van a kormánynak lehetősége módosítani a költségvetést, ha kell. Ez ilyenkor, vész- és válsághelyzetben jól jön. A 2021-es költségvetés módosítása és a 2022-es költségvetés tervezése során is a gazdaság újraindításának kérdése a legfontosabb. Persze az egészségügy még továbbra is prioritást élvez, de már azon is kell gondolkodni, hogy a gazdaságot hogyan tudjuk újraindítani. Már eddig is sok olyan támogatást adtunk, amely ezt szolgálta. Megindítottunk hatalmas lakásfelújítási programokat, a bajba jutott vállalkozásoknak komoly segítséget adtunk újraindítási hitel formájában, ami kamatmentes a kisvállalkozások számára.
 
Holnap lesz a rendőrök napja, Szent György napja.
Az emberek már nem egy elnyomó szervezetet látnak a rendőrségben, hanem pontosan azt, amit a nevük is mond, hogy a rend őre. Ha nincs rend, nincs szabadság sem, aki pedig a rendet védi, az egyben a mi szabadságunkat védi. Egy demokráciában így is kell lennie. Az elmúlt időszakban ők is emberfeletti munkát végeztek, hiszen a határőrizetet, határrendészetet is ők látják el, így nekik kellett megvédenie bennünket a migránsoktól, és a járványhelyzet miatti szigorúbb határrendészeti védelmet is ők látták el. Az orvosok és ápolók mellett a rendőröknek is köszönetet mondunk a munkájukért.
 
Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala
Kiemelt kép: illusztráció
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS