Hosszú szünet után a járványügyi rendeleteknek megfelelően nézők előtt került megrendezésre a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában az a mérkőzés, amelyen a soltvadkertiek hazai környezetben fogadták az akasztói csapatot. A soltvadkertiek lassan egy éve nem nyertek mérkőzést a bajnokságban és arra készültek, hogy ezen a rangadón szakítsák meg a rossz sorozatukat.

Soltvadkerti TE-Akasztó FC 4-3 (2-2)

A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Eifert – Tóth Á., Frei, Pekker, Fejes, Varga B. (Kisa), Dulai (Lévai), Molnár, Burszki (Pál), Fék, Kővári.
Edző: Újvári Gábor

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Gombár – Vincze D., Bányai, Bánszki, Kerekes, Juhász T., Németh T., Szabó Sz. (Vincze S.), Dobosi, Márki, Geiger.
Edző: Szrenkó István

Tóth Árpád (a képen balra fehér mezben) két góllal segítette győzelemhez a soltvadkertieket

A találkozó rémálommal felérően kezdődött a soltvadkertieknek, miután a 3. percben az akasztói Németh Tamás szögletrúgását követően Eifert János mellényúlt a labdának és a játékszer a kapu bal felső sarkában kötött ki (0-1). A 6. percben Bányai Máté vesztette el a labdát a középpályán és a soltvadkerti támadás végén a hibázó akasztói játékosról a saját kapujába pattant a labda (1-1). A 17. percben megfordította az eredményt a hazai gárda, amikor Tóth Árpás futotta le a védőket és szép mozdulattal lőtt a hálóba (2-1). Az első félidőben az akasztói Juhász Tamás két alkalommal is nagy helyzetben a kapussal állt szemben, de Eifert János óriási védésekkel tudta hárítani a lövéseket. A 43. percben egy előrevágott labdára a soltvadkertiek hálóőre, Eifert János kifutott, de felszabadító rúgása elakadt Kerekes Márkban, és az akasztói csatárnak az elé pattanó labdát már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia (2-2).

A 73. percben az akasztóiak egyik védője egyértelmű kezezése után néma maradt a játékvezető sípja, mely után a kontratámadás végén a vendégek szerezték meg a vezetést Kerekes Márk révén (2-3). A soltvadkertiek a 75. percben egyenlítettek, amikor Tóth Árpád kapott jó labdát középen és közelről higgadtan helyezett a hálóba (3-3). Az akasztó csapatból Juhász Tamás előtt ebben a játékrészben is adódott, egy százszázalékos ziccer, de Eifert János lábbal tudta hárítani a nagy helyzetet. A mérkőzés utolsó harmadában nagy küzdelem folyt a pályán és mindkét csapat a győzelemre játszott, miközben több játékost is izomgörcs miatt kellett ápolni.

A soltvadkerti Dulai Máté a mérkőzés utolsó harmadában rosszul lett és mentőt kellett kihívni hozzá
Schmidt Zsolt telefonon értesítette a mentőket miközben Dulai Mátét lesegíti a pályáról az akasztói Geiger Roland

Egy ütközés után a hazai csapat játékosa Dulai Máté a felezővonal környékén összerogyott, nehezen kapott levegőt és olyan rosszul érezte magát, hogy a hazai csapatvezető Schmidt Zsolt azonnal mentőt hívott. Az igen izgalmas végjátékban a 90. percben a Dulai Máté helyére beálló Lévai Balázs szerezte meg a győztes gól a soltvadkertieknek, amikor egy jobboldali beadást követően fejelt a hálóba. Ezzel a győzelemmel megszakadt a soltvadkertiek nagyon hosszú ideig tartó nyeretlenségi sorozata, melyért akaratban, lelkesedésben nagyon sokat tettek. Meg kell említeni, hogy a helyszínre a kiskőrösi mentőállomásról érkezett segítség Dulai Máténak, akit megvizsgáltak és szerencsére nem talált az orvos olyan súlyos sérülést vagy egyéb problémát, ami miatt a kórházba kellett volna szállítani.

Újvári Gábora, a Soltvadkerti TE edzője:

– Nagyon nehéz időszakot követően készültünk erre a mérkőzésre úgy, hogy hétközben a Jánoshalma ellen játszottuk le az elmaradt mérkőzésünket, melyen sajnos vereséget szenvedtünk. Próbáltam a fiúkat fejben megfelelően felkészíteni erre a rangadóra, ami úgy gondolom, hogy minden esetben háromesélyes a korábbi forma vagy helyezéstől függetlenül. Mivel akasztói származású vagyok és korábban edzőként is dolgoztam a vendégeknél, így a számomra többszörösen is kiemelt fontosságú mérkőzés volt a mai. Ezúton is nagyon köszönöm a fiúknak, hogy megnyertük ezt a szomszédvári rangadót és most sikerült begyűjtenünk az első győzelmünket. A találkozón fordulópontot jelentett, hogy a harmadik bekapott gólunkra gyorsan tudtunk válaszolni és kiegyenlíteni. A végjátékban azt éreztem, hogy akár a győzelmet is megszerezhetjük, mert megyünk előre, nagy volt a fiúk lelkesedése, küzdőszelleme. Éltem meg sok szomszédvári rangadót, de az a mai győzelem benne lesz a legemlékezetesebb mérkőzések sorában.

Judák László, az Akasztó FC csapatvezetője:

– Nagyon nehéz mit mondanom egy ilyen találkozó után. A lehető legjobban kezdtük a mérkőzést, mert már a találkozó elején vezetést szereztünk, ami után úgy gondoltam, hogy ez önbizalmat ad a csapatnak. Sajnos ez a mai napon nem így alakult, pedig a játékosok akartak, küzdöttek, de hiába voltunk mezőnyfölényben, a helyzetkihasználásunk hagyott kívánnivalót maga után. Mindezek mellett a védekezésünkben a kapott góloknál hatalmas hibákat követtünk el. A soltvadkertiek a kontrajátékra alapoztak és Tóth Árpád révén jó százalékban értékesítették a helyzeteiket, nálunk pedig Juhász Tamás ma több ziccert is elhibázott. Nagy gondot jelent a vereség mellett, hogy három játékosunk is “kisárgázódott” a találkozón, így a következő mérkőzésen nem számíthatunk rájuk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (81 db kép)
MEGOSZTÁS