2020-ban a rendőrség az egyik alapvető célkitűzése volt a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bűncselekmények elleni fellépés. Emellett kiemelten hangsúlyos volt a közterületi jelenlét növelése. De hogyan alakultak ennek fényében a bűnüldözési számok Izsákon? Csizovszki László alezredes, rendőrkapitánnyal beszélgettünk.

-Hirdetés-

„Először is jó hírről tudok beszámolni. Jelentősen csökkent az összbűncselekmények száma az illetékességi területünkön: 2019-ben 781 bűncselekmény került regisztrálásra, 2020-ban 758 darab. A csökkenés érintette Izsákot is, a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma a városban 2020-ban 53 darab volt, a 2019-es 73 darabszámhoz képest” – tájékoztatott Csizovszki László rendőrkapitány, alezredes. 

Csizovszki László alezredes, rendőrkapitány

A garázdaságok számában, és a vagyon elleni bűncselekmények számában – mint például a vagyon elleni bűncselekmények – is jó eredményekről adott számot a rendőrkapitány. Mind az illetékességi területen, mind a városban folyamatos csökkenés tapasztalható. A garázdaság esetében a rendőrség 2019-ben 8 esetet regisztráltak, míg 2020-ban ez a szám 1-re zsugorodott. Hasonlóan az előző évekhez képest, a folyamatos javuló tendencia tavaly sem állt le: a lopások száma az előző évhez képest 18-ról 13-ra csökkent.

A rablások megelőzése érdekében az elmúlt évben is nagyon sok különböző módszert alkalmaztak a rendőrök. Éjszakai időszakban és külterületi részeken is hajtott végre akciókat. Mindent megtettek annak érdekében, hogy biztosítsák a rendőri jelenlétet, így az elkövetők szembesülhetnek azzal, hogy rendőrök jelen vannak a területen. Továbbá a lakosok, az állampolgárok is találkoztak több alkalommal más rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő kollégákkal. Ők részt vettek az illetékességi területükön lezajlott akciókban. 

Képek: vira archív

MEGOSZTÁS